tiistai 8. marraskuuta 2016

Pyhäinpäivän illallinen italialaisittain

Syksyn vallitsevaa illallisteemaa jatkaakseni, postaan kuvapläjäyksen meidän kivasta ja  lämminhenkisestä, lasten riemulla ja riehulla maustetusta illallisesta. Kokoonnuimme kolmen perheen voimin yhteen viettämään matalankynnyksen Pyhäinpäivän iltaa hyvän ruoan merkeissä. Sovimme, että kokkailemme illallisen yhdessä paikan päällä nyyttäriperiaattella, jottei työtaakka koidu kenellekään kiireisen arjen keskellä liian suureksi.
Kaunis vaalea koti, kuin suoraan sisustuslehden sivuilta, täyttyi kahdeksan alle kymmenvuotiaan lapsen hulinasta hyvin nopeasti. Leikit olivat pystyssä talon kaikissa kolmessa kerroksessa, ja meteli korvia huumaavaa. Pelattiin Twisteriä, tehtiin esityksiä, rakennettiin legoja ja rallattiin nukenrattailla ympari huushollia- tai siis meidän pojat rallasivat.
Illallisteemana oli italialainen keittiö. Nautimme ihanan täyteläistä tattipastaa raikkaan tomaatti-mozzarella-salaatin kera, sekä meidän isännän leipomaa foccaciaa. Jälkkäriksi maailmankaikkeuden herkullisinta tiramisua ja lapsille upea lakritsijäätelökakku.
Pikkupojat pelien kimpussa.
Pasta syntyi tällä kertaa punikkitateista Maku-lehden perusvarmalla ohjeella. Resepti löytyy täältä.
Alla lasten pöytä ennen ja jälkeen... ;)
Vaikka hulinaa ja ajoittaista kaaosta tällä kokoonpanolla riitti, oli ilta aivan ihana ja kaikin puolin onnistunut. Neljä tuntia turinaa ja herkuttelua rakkaiden ystävien kanssa - miksei näitä saa järjestettyä useammin?! Ehkäpä asiaan tulee muutos tällä kekseliäällä "matalan kynnyksen illallis-kaavalla".
Sininen hetki.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tästä kodista on kyllä helppo ottaa kauniita kuvia. Niin ihana paikka, ja ehtoisa emäntä. ;)

   Poista
 2. Mielettömän ihanan näköinen koti <3
  Mä niin kuolaisin saadessani tuon "kauniit kodit" -sarjaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinne tää kyllä sopisi ko nenä päähän! ;)

   Poista
 3. Kaunis koti ja kuvat :). Tuollaiset illalliset ovat ihania, pieniä irtiottoja arjesta. Sitä on vaan aina olevinaan niin kiireinen, ettei ehdi järjestämään mitään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se just menee. Meillä taas ylihuomenna neljän bloggaajan illallinen, jotka ovat ihanasti tuoneet piristystä ja niitä arjen irtiottoja kuluvaan syksyyn

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...