keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Neljän bloggaajan illallinen - meillä

Jo sunnuntaina alkoi armoton siivous ja valmistautuminen tiistai-iltaa varten. Innolla odotin, että saan esitellä kotini ja menuni ihanaisille kanssa bloggaajilleni, kun taas samaan aikaan kirosin miksi hitossa suostuin kaiken tämän härdellin ja arjen kaaoksen keskellä moiseen. Maanantai ja tiistai pitivät sisällään kaupoissa ravaamista, viinin valintaa, pöytäliinan silitystä ja kattauksen suunnittelua. Valehtelematta kävin illalliseni tiimoilta viidesti ruokakaupassa.. Koko tiistain olin pyhittänyt illallisen rakennusta, sekä kodin viimeistelyä varten. Ihan kuulkaa työpäivästä kävi!

Perusmutsin parempi menu:

Omenainen punajuurikeitto 
gluteiiton saaristolaileipä

Suppilovahverorisotto
Vuohenjuustosalaatti

Sweet Paulin lämpimät calvados-omenat &
vaniljajäätelö
 
Aikaisemmista illallisista poiketen, otin riskin ja valitsin ruokajuomaksi oman lemppari VALKOviinini. Italialaisen, Toscanan Antinorin kevyen ja raikkaan chardonneyn - Villa Antinorin. Joka oli mielestäni oiva valinta suppisrisoton kaveriksi. Ainakin Elisan tiesin olevan vain ja ainoastaan punaviinin ystävä, muut tytöt ilmoittivat onneksi illallisen aikana olevansa kaikkien viinien ystäviä! Ja jos oikein tulkitsin, taisi Elisakin yllättyä ihan postiviisesti valkkarimaistiaisesta. ;)
Perusmutsin parempi menu oli vailla punaisia lankoja tai muita hienoja teemoja. Illalinen koostui puhtaasti niiden muutaman bravuurini ympärille, joita itse pidän ns. juhlapöydän sapuskoina. Löyhästi menua voisi loihtia kotimaisen sadonkuurjuun ja Etelä-Euroopan keittiöiden kohtaamisena

Alkupalat olivat kokonaisuuden suurin jännitysmomentti. Vaikka saaristolaisleipää olenkin leiponut paljon, en ole koskaan loihtinut mitään gluteiinitonta. Oikeastaa koko gluteiiniton ruokavalio on ollut minulle ihan vieras ennen näitä illallisia. Reseptin nappasin Torkkuja ja Nokkosia blogista, johon lisäsin vielä pinjan siemeniä. Leipä oli ihan syötävää, tosin ei mitään normileipomukseeni verrattuna, mutta kokemuksena ehdottomasti melko onnistunut. Leivän kosteus ja makeus, toivat hetkeksi mieleen jouluisen maustekakun..
Omenainen punajuurikeitto syntyi viimehetkellä päässäni meidän arkiruokiin kuuluvasta punajuurikiusauksesta. Pitkän uunissa hauduksen jälkeen kiusaus soseeksi ja kasvislientä perään. Positiivinen yllätys sekin, ainakin minulle maistui!  

Suppisrisotto ehti "tiivistyä" aavistuksen liikaa, sillä Minna oli juuttunut pahasti viidenruuhkaan, ja pääsimme aloittamaan syömingit puolen tunnin viiveellä.

Ilta oli kaikesta jännityksestä ja panikoimisesta huolimatta tosi kiva, lämminhenkinen ja kaikin puolin oikein onnistunut. Vatsa pinkeänä iltaunille käydessäni, helpotuksen huokaus kuului varmaan naapuriin asti. Kiitos Elisa (La petite princesse), Katri (Onnistain on puolet sinun) ja Minna (Ku ite tekee) jälleen ihanasta illasta!

4 kommenttia:

 1. Voi ihana Henni! Kiitos mahtavasta illasta, joka oli superonnistunut alusta loppuun asti. Ruoka oli hyvää ja sain uuden, mahtavan viinivinkin - tätä aion ostaa itsekin ihan varmasti! Alkukeitto oli vielä hyvän maun lisäksi kaunista katsella, eikä risotto ollut yhtään liian kypsää. Illan suurin yllätys oli teidän tyttären hieno esitys, välitäthän vielä kiitokset ja kehut asianosaiselle. <3

  Niin ja teidän koti - ah! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos taas huippu seurasta! Kehut välitetty, vaikka itse tähti oli aavistuksen myrtsinä muutamasta fibasta. Onneksi pistettiin yhteistuumin persoonallisen esityksen piikkiin.

   Poista
 2. Kiitos ihanasta illasta, joka tuli kaikkien vastoinkäymisten jälkeen kyllä niin tarpeeseen! Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Ihan parasta lääkettä kaikkiin vaivoihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ihana juttu, että pääsit lopulta perille, ilta ei olisi ollut saman veroinen, jos yksi olisi ollut joukosta pois. Toivottavasti toipilasaika ei tästä pitkittynyt...

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...