tiistai 4. lokakuuta 2016

Marja Hintikka Live - syksy 2016

"Sinä et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista." Toteaa ilmiö, jonka mediakokonaisuus tavoittaa vaatimattomasti koko kohderyhmän! Kyllä vain, ruuhkavuosirämpijöiden paras vertaistukiryhmä Marja Hintikka Live palaa ruutuihin muutaman viikon kuluttua. Tunnelma oli eilen katossa "blogger launch" pressitilaisuudessa, jossa eräskin ruuhkavuosibloggaaja pääsi maanantaisamppanjan siemailun lomassa kuulemaan mitä MHL:n uusi kausi tuo tullessaan. Varsin oiva tapa viettää lapsivapaailtaa! Kaunis kiitos jälleen kutsusta Ylelle.

Alkavan kauden punainen lanka ja yhdistävä tekijä on pelko - meidän vanhempien pelot arjen keskellä. Aika hevi setti luvassa ohjelmien aiheista päätellen. On suoraa puhetta erosta, kiusaamisesta, kuolemasta, yksinäisyydestä, sekä erityislapsista, joka on tietysti aiheista kaikkein lähimpänä omaa sydäntäni.
Hintikan Taloustutkimuksella (9/2016) teettämän kyselyn mukaan vanhempien pelot TOP 5:

1. Joku tekee lapselleni pahaa
2. Lastani kiusataan
3. Lapseni sairastuu vakavasti
4. Lapseni kuolee
5. Lapseni joutuu huonoon seuraan teini-iässä

Rankkojen aiheiden vastapainoksi ohjelman kolmikko, Hintikan lisäksi Jenny "Läskimyytinmurtaja" Lehtinen, joka muuten on myös rakastamani metatyö-uudissanan äiti, sekä Heikki "Suomen paras miessynnyttäjä" Soini, pitävät varmasti huolen ohjelman huumoripuolesta. Samoin, kun kauden aikana käynnissä oleva "pimp my familyride"-kuvakilapilu. Nyt onkin oiva tilaisuus napsia kuvia ruoanjämillä, hiekalla ja muulla epämääräisellä limalla tuunatuista perheautoistamme. Meiltä löytyy niin hyvä yksilö omasta takaa, että olisi syntiä olla esittelemättä sitä suuremmalle yleisölle. Aion siis ehdottomasti osallistua!
Syksyn 2016 jaksot:

17.10 Häpeäisit, läski äiti!
24.10 Ero pelastaa perheen
31.10 Lapsi teki minusta yksinäisen
7.11 Väärässä iässä vanhemmaksi
14.11 Kuolemaa ei ole olemassa
21.11 Älä tuijota, lapseni on erityinen
28.11 Mun rahat ei oo sun
5.12 Kiusaaja on kuningas
12.12 Kyllä teini tietää
19.12 Unelmieni joulu

Jenny piti tunteikkaan puheen ensimmäisen jakson aihetta pohtien, ja puhui meidän äitien ulkonäköpaineista. Olemmeko me parempia äitejä, jos saamme karistettua muutaman kilon vyötäröltä, tai jos ryntäämme suoraan synnäriltä salille? Tai mietimmekö omaa mummoa muistellessamme, että "kyllä se olisi ollut parampi isoäiti, jos sen maha olisi ollut litteämpi". Niinpä. Ilta oli muutenkin hyvin tunteikas, työryhmällä oli kyyneleet herkässä. Kun tekijät ovat näin suurella tunteella mukana, ei kaudesta voi tulla kuin huippu hyvä!
^ Ihmemutsi vloggaa pallossa.
v Ihanat b/vloggajat ja ihana Jenny.
Nyt jännäämään mitä 17.10 alkava Marja Hintikan kolmas kausi kolmannen raskauden siivittämänä tuo tullessaan. :)

Mikä yllämainistuista aiheista koskettaa eniten sinua, tai mitä jaksoa odotat suurimmalla mielenkiinnolla? Laita kommentteja tulemaan, ihan vaikka vain yleisesti MHL:stä.
Postauksen kevään Yle-vierailusta löydät täältä.

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti erityislasten jakso, itsekkin olen tuore kahden erityislapsen äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse aion mennä ihan paikan päälle tätä jaksoa katsomaan!
   Mukavaa syksyä sinulle ja erityisille. :)

   Poista
  2. Tahdon sinne myös tuolloin. :)
   Ps. Oli ihan superia nähdä taas. <3

   Poista
  3. Niin oli! Ekä näemme tuon jakson merkeissä Pasilassa taas. ;)

   Poista
 2. En olisi ikinä kuvitellutkaan että lapsen kuolemaa pelättäisiin enemmän kuin teini-iän huonoa seuraa. Minua ehkä eniten jaksoista kiinnostaa tuo ero pelastaa perheen, tai kuolemaa ei ole olemassa. Kuolemaa ja sen lapsille selittämistä olen pikkuhiljaa alkanut miettiä ja pyöritellä päässäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jonkin verran puhuttu kuolemasta. Esikoinen oli 6 vuotias, kun tajusi meidän kaikkien olevan kuolevaisia. Siitä kehkeytyi pikku paniikki toiselle. Onneksi puhumalla ja pähkäilemällä pelko hiljalleen laantui.
   Mukavaa syksyä. :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...