tiistai 11. lokakuuta 2016

Kansainvälinen tyttöjen päivä 11.10 - Äitiyspakkaus lapsiäidille

Arviolta kaksi miljoonaa alle 15-vuotiasta tyttöä ympäri maailman tulee äidiksi! Yhdeksän vuotiaan tytön äitinä lukiessani Planin tyttöjen päivän kampanjaa, en voi välttyä valtoimenaan valuvista kyynelistä, sekä morkkiksesta siitä, missä yltäkylläisyydessä elämme. Joka päivä 5500:sta tyttölapsesta tulee äiti, määrä on ihan hurja ja ennen kaikkea äärimmäisen surullinen! Nämä tytöt elävät köyhyysrajan alapuolella, kehitysmaissa, vailla koulutusta ja usein myös lapsivaimoina, sekä siinä sivussa väkivallanuhreina. Plan International Suomi esittelee tänään tyttöjen päivänä tuotteen, jota maailman ei pitäisi tarvita - 11-vuotiaan äitiyspakkauksen. Samalla Plan herättelee keskutelua lapsiäitien suuresta määrästä ja siitä maailmasta, johon kehitysmaissa elävät lapsiäidit vauvansa synnyttävät.
11-vuotiaan äitiyspakkaus sisältää:
- sänky äidille
- sänky/ruumisarkku vauvalle
- kuvakirja vauvan hoidosta
- kaksi lelua - äidille ja lapselle
- 2 rokotetta
- syntymätodistus
- 1/2 litraa vettä

Pakkaus näyttää ulkoisesti suomalaiselta äitiyspakkaukselta, mutta sisällöltään muistuttaa, että lapsen saanut äiti on vielä itsekin lapsi. Pysähdyttävintä oli lukea, kuinka vauvan sänky toimii mahdollisesti myös syntyneen vauvan ruumisarkkuna, sillä sekä alle 15-vuotiaalla äidillä, että lapsella on korkea riski kuolla synnytykseen tai sen aiheuttamiin komplikaatioihin. 

Voisitko sinä auttaa? Minä voin.

Lisää lapsiäitien äitiyspakkauksesta Planin sivuilla.
Kuvat Plan

3 kommenttia:

 1. Tuntuu todella pahalta ajatella miten paljon lapsiäitejä on. Onneksi löytyy myös tahoja jotka haluavat auttaa, kuten sinäkin autoit tekemällä tämän postauksen ja herättämällä asian huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä paljon yksi ihminen voi aikaan saada, mutta kunhan jokainen tekee oman osuutensa ja auttaa kykyjensä mukaan, tai vaikka vain tiedostaa ongelman, ollaan aavistus voitonpuolella.

   Kiitos kommentista. :)

   Poista
 2. Koskettava postaus asiasta, jota emme täällä yltäkylläisyydessä huomaa tai ajattele. Itku tulee kun ajattelee niitä pieniä tyttöjä <3

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...