sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Minne mennä - Heurekan teemaillat

Tiedekeskus Heureka Vantaalla on aloittanut kuluneen vuoden aikana mielenkiintoiset tieteen teemayöt. Olimme muutama viikko takaperin Nuppusen kanssa Yöperhostapahtumassa, josta jäi oikein hyvät fiilikset! Jos ensi viikonloppu on vielä pientä ohjelmaa vailla, on Heurekassa perjantaina 30.9 luvassa koko Euroopan laajuinen Tutkijoiden yö, joka järjestetään samanaikaisesti peräti 300 Euroopan kaupungissa. Heurekassa voi tavata tieteentekijöitä klo 15-24. Koululaisryhmille on oma ohjelma teemaan liittyen päivällä.
Yöperhostapahtuma oli meidän molempien mielestä tosiaan oikein onnistunut, ja nyt olenkin kärkkynyt sopivaa teemailtaa, jotta voisimme uusia kivan, vähän erilaisen tyttöjen illan. Olimme siis kaksistaan liikenteessä myöhään lauantaina, joka oli tietysti kolmasluokkalaisen mielestä hurjan hauskaa ja jännää. Saavuimme Heurekaan n. klo 20 ja pois lähdimme vasta kymmennen jälkeen. Mukavaa vaihtelua leffassa käymisen sijaan.
Yöperhosten ihmettelyn lisäksi kävimme läpi myös talviurheilunäyttelyn, joka oli tosi hauska, vauhdikas ja toiminnallinen. Meidän pojat olisivat varmasti viihtyneet curlingin ja pujottelun parissa koko illan! Näyttelyssä oli iltamyöhällä sopivan väljää, joten pääsimme jonottamatta moneen kertaan kokeilemaan eri talviurheilulajeja. Lisäksi Heurekan oppaita oli paikalla useita, joten saimme paljon opastusta perhosten mikroskopoinnissa, tunnistuksessa, sekä Nuppunen pääsi vielä rakentamaan oman robottiötökkänsä! Ja kun posteljooni vielä toi viikkoa myöhemmin Suomen Perhostutkijain Seuralta palkinnoksi tunnistustehvästä Päiväperhoset Matkalla Pohjoiseen-kirjan, oli tiedeilta neidin mielestä täysi kymppi!

2 kommenttia:

 1. Siis meidän piti mennä tänne, mutta jotain tuli tai tapahtui taas :)
  Pelkäsin myös, että on aivan tupaten täynnä..
  Täytyykin ottaa selvää noista tulevista, ensi viikonloppu kun ei sovi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi positiivinen yllätys ilta oli. Ja hyvin mahtui mukaan, oli oikeastaan jopa väljää.

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...