tiistai 13. syyskuuta 2016

Arjen kiireen keskeltä

moikka!
Syyskuu on pyöräyttänyt ruuhkavuosipyörän taas aivan ylikierroksille. Oikeastaan ihan uusiin mittoihin. Blogin puolelle en ole ehtinyt, eikä voimiakaan ole riittänyt. Rintaan on hiipinyt kivistys ja sydäntä tykyttää. Taas.

Kaksi kolmesta lapsesta harrastaa aktiivisesti, mikä tarkoittaa jokailtaista kuskausrumbaa. Uutuutena meillä on tällä hetkellä täällä periferiassa käytössä vain yksi auto, joka tarkoittaa sitä, että bussilla töihin kulkevan vanhemman kotiintulo viivästyy, ja harrastuskuskaus jää kokonaisuudessaan toiselle vanhemmalle. Bussimatka suuntaansa vie helposti tunnin, vaikka/koska ruuhka-Suomesa asutaan. Kevään kimppakyytiviritelmät ovat hiipuneet pois kavereiden lopettaessa. Ja ennen illan harrastushärdellin aloitusta, on suoritettavana tietysti iänikuinen "töistä kiireellä päiväkotiin"-rasti.
Eilen toisella lapsella oli treenit täällä Vantaalla ja toisella futismatsi Järvenpään perukoilla samalla kellon lyömällä - yksi auto, yksi vanhempi. Joukkoliikennevälineet ovat toistaiseksi poissuljettuja tämän ikäisiltä monien vaihtojen vuoksi. Siihen vielä lisäksi yksi uhmaikäinen, joka ei halua missään nimessä lähteä kumpaakaan kohteeseen. Tää on niitä tilanteita, kun miettii onko tässä rimpuilussa mitään järkeä. Puuh. Länkkärin pulmat huipussaan! Mutta toisaalta, ahdistukseni olisi varmasti vielä suurempi, jos en omaa laiskuuttani mahdollistaisi lapsilleni heidän innokasta harrastamista.

Onneksi viime viikonloppuna pääsimme koko perheen voimin nollamaan tilanteen mökille. Taakse jäivät suvereenisti kahdet voimistelutreenit, vanhempainilta ja kaksi futisturnausta.

Miten te selviydytte arjen kiireessä? Mindfullnesista joogaan, kaikki hyvät vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! Onko joku kenties päätynyt siihen, ettei lapsi harrasta mitään, kun itse ei jaksa kuskausrumbaa?

2 kommenttia:

 1. Voi apua miltä kuulostaa.. Odotellaan kans kauhulla, että lapset pääsee kouluikään. Tuotahan se sitten tulee olemaan. Ollaan molemmat itsekin aika liikunnallisia, joten vähän jännittää, että koskas me sitten ehditään. No kaikki selviää aikanaan.

  Tsemppiä ja muista levätä. Onneksi saitte mökillä vähän ladata akkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiinnolla odotan aikaa, kun tämä kolmonen vielä aloittaa harrastuksissa ravaamisen, kunhan uhmastaan selviää..

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...