maanantai 22. elokuuta 2016

Mirri Creativen pikkupokkarit + ARVONTA

Yhteistyössä Mirri Creativen kanssa
Postilaatikosta löytyi jännittävä Mirri Creativen paketti - suloisia pieniä pokkareita ja värityskirjoja. Oikein sopivasti ilahduttamaan tylsää ja sateista kotipäiväämme. Eskarilaisen kotiuduttua puolilta päivin, pääsimme paketin kimppuun ja aloitimme kirjojen ahmimisen. Uusin teos Lepakkopoika vei ensimmäisenä poikien huomion. 

Lepakkopoika osoittautui varsin mykistäväksi teokseksi. Anssi Hurmeen tarinan Ilmari on kuusivuotias eskarilainen, joka muuttuu yksinäisyyttään Lepakkopojaksi. Päiväkoti on Lepakkopojan vankila. Lepakkopoika voi käyttäytyä huonosti, jos häntä huvittaa. "Lepakkopoika ei välitä mistään, eikä kenestäkään. Se tekee vain mitä itse tahtoo." - kiteyttää kirjan arjen sankarin hienosti. Liikuttavaa kyynisyyttä. Kirja ilman mitään turhia tekopyhyyksiä, monimutkaisia opetuksia tai paasaamista. Jopa äiti joutui hetken miettimään mitä lukukokemuksessa oikein tapahtui... Pojista se oli tietysti huippu hyvä! Suoraviivainen, paljas ja pröystäilemätön. Lopussa Lepakkopoika kyllä osoittaa liikuttavia inhimillisyyden merkkejä, mutta onneksi vain ihan pieniä, ei mitään liian lällyä tai sellaista mitä kovanaamaiselta supersankarilta ei voisi odottaa. Mahtava teos!
Mirri Creative on vuonna 2015 perustettu yritys, joka tuottaa erilaisia kulttuuritapahtumia, sekä kustantaa lasten pokkarikokoisia kirjoja. Mirri Creativen Laura Rautkallio-Salminen on työskennellyt lastenkirjallisuusasioiden parissa Pro Lastenkirjallisuus – Pro Barnlitteraturen ry:n Tarinoiden puisto- hankkeen tuottajana, jonka kautta syntynyt kattava lastenkirjailijoiden ja -kuvittajien yhteistyöverkosto on perusta Mirri Creativen toiminnassa. Mirri Creativella on muuten oma Habi Kids-työpaja pian järjestettävillä Habitare-messuilla sunnuntaina 11.9, käykääpä kurkkaamassa.

Mirrin pokkarit erottuvat aivan selkeästi omalla tyylillään muusta lukemastani lastenkirjallisuudesta. Ne ovat koskettavia, suoraviivaisia ja sopivan lyhyitä erityislapsenkin keskittyä. Jokainen voi kokea kirjan omalla tavallaan ja sovittaa omiin lähtökohtiinsa. Kuvitus on kaunista ja vaihtelevaa aiheesta riippuen. Erityisesti Maija Hurmeen kuvittaman Lepakkopojan kauniit piirrokset olivat mieleeni.

Pokkaripinkasta mainitsemisen arvoinen on aivan ehdottomasti riipaiseva Pelätin ja Rastas, joka on joukkorahoituksella kustannettu kirja vastaamaan vertauskuvin lasten kysymyksiin pakolaisuudesta. Sopii varmasti myös käsittelemään koulukiusaamista ja syrjintää. Teos toimi meillä upeasti pohjana poikien kanssa käytyyn keskusteluun siitä, miten on tärkeää jakaa omastaan, hyväksyä ja ottaa toiset huomioon, sekä kohdella kaikkia ystävällisesti ja tasavertaisesti. Eskarilainen oli varsin mietteliäs ja vaikuttunut lukukokemuksen jälkeen. Ja niin oli äitikin, kyynel silmässä. Pelätin ja Rastas vaati välitöntä uusintaa. Helsingin Sanomien kirja-arvostelun pokkarista voit lukea täältä.
ARVONTA:
Nyt sinulla on oiva mahdollisuus voittaa ihastuttavia Mirri Creativen lahjoittamia pokkareita itsellesi! Arvomme kaksi  pokkarisettiä, joista molemmista löytyy edellämainittu huimapäinen Lepakkopoika!

Säännöt:
1. Osallistut arvontaan liittymällä blogini lukijaksi, jos et sitä jo ole (helpoiten se käy täysversion sivupalkista)
2. Yhden lisäarvan saat tykkäämällä Kauniskaikuun ja Mirri Creativen Facebook-sivuista
3. Jätä kommenttikenttään tieto monellako arvalla olet mukana, sekä sähköpostiosoitteesi

Aikaa osallistua arvontaan on ensi viikon sunnuntiahin 28.8 asti. Onnea!

17 kommenttia:

 1. Yhdellä arvalla mukana! :)
  aidafounnn@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Yhdellä arvalla mukaan kirjaarvontaan. Salli.moilanen36@gmail.com

  VastaaPoista
 3. Yhdellä arvalla mukana, kun en ole facebookissa-
  mummolta@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kahdella arvalla mukana! :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana kahdella arvalla! :)

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 6. Kahdella arvalla mukana.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 7. Mukana kahdella arvalla :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käviköhän niin, että painoit vahingossa "lopeta seuraaminen" nappia sivupalkista..

   Poista
 8. Yhdellä matkassa! :) optimismia(at)gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kaksi arpaa. Onpa ihania pikkukirjoja! Tuollaisista lapset tykkäävät eikä ne lukijallekaan ole liikaa esimerkiksi iltasatuina tai odotellessa hetki jotain asiaa. Tykkäisin kovasti kummilasten kanssa noita lukea.
  somanyinspiration@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Kahdella mukana :)
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kahdella mukana! =)

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kahdella mukana!
  marja-anneli@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Kahdella arvalla mukana! johanna(at)saariset.org

  VastaaPoista
 14. Kolmella arvalla mukana. Ihania pikkukirjoja pikkuväelle. ����
  marviita@elisanet.fi

  VastaaPoista
 15. Kinnostaa eritoten kirja Lepakkopoika kuten itsekin mainitsit poikiesi pitäneen siitä.
  Kahdella arvalla mukana.
  Hyvää syksyn alkua kaikille !��
  tohtorino@hotmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana kahdella arvalla :)
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...