keskiviikko 24. elokuuta 2016

Arjen pelastus - Apetit Tuorekset

Taas ollaan asian ytimessä! Arkiruokaa nopeasti, helposti ja terveellisesti. Kaikki varmasti nyökyttelevät myöntävästi, olit sitten kiireinen urasinkku tai suurperheen kotiäiti. Juu-u, vastahan tästä viime viikolla paasasin!
Apetit on tullut ulos pakestealtaasta ja vallannut kauppojen he-vi-osaston! Pääsin tiistaina tutustumaan aivan uudenlaiseen kasviskonseptiin Katajanokan mielenkiintoisessa, hyvän ruoan ja stand-upin siivittämässä pressitilaisuudessa, jossa Apetit esitteli uutuustuotesarjansa - käyttövalmiit Tuorekset. Tuoreksia löytyy yhdeksää eri lajitelmaa wokkivihanneksista, pannu- ja grillikasviksiin kahdessa eri koossa. Pääosin kotimaisia kasviksia, ilman lisäaineita ja vuodenaikaisvaihtelua hyödyntäen Apetit on pilkkonut ja kuorinut tuoreet kasvikset valmiiksi, n. 5-10 minuutin paiston päähän lautaselta.
Minulle aivan uutena tietona tuli kuinka tämä valmiiksi pilkkominen, kuoriminen ja pakkaaminen oikeasti säästääkin luonnonvaroja, ei toisin päin niinkuin voisi kuvitella. Suomalaisilla syntyy mielettömät määrät ruokahävikkiä vuosittain, sekä tietystä pilkkomisesta ja kuorimisesta syntyvää jätettä. Kun ruoka heitetään kotona roskiin, on ruokaketjun työ tehty turhaan. Jos taas jätteet erotellaan ja hyötykäytetään jo tehtaalla, pakataan optimaaliseen "kertakokkauskokoon" vähennetään yhdessä pienemmän rahtivolyymin kanssa ympäristön kuormitusta. Olette varmasti kuulleet vertauksen: yhden leipäpalan hiilijalanjälki on suurempi, kuin itse pussin, johon se pakattu. Aika pysähdyttävää... Kuluttajat ovat vasta nyt ryhtyneet miettimään ruokahävikin ympäristövaikutuksia, siinä missä valojen sammuttaminen ja vesihanan turhaan valuttaminen on tiedostettu jo vuosia.
Tuoresten säilyvys taataan valitsemalla ehjät, parhaat kasvikset, sekä käyttämällä laadukkaita teräviä työkaluja, jolloin pystytään takaamaan tuotteen mahdollisimman vähäinen mikrobitaso. Lommoisia tai haljenneita yksilöitä ei tietenkään heitetä roskiin, vaan Apetit käyttää niitä muissa tuoteketjuissaan. Tuorekset pakataan uudenlaisella mikrorei´itetyllä kalvolla varustettuun rasiaan, jossa hiilidioksidin määrää on nostettu ja hapen määrää vähennetty, ja siis ilman lisäaineita. Mikrorei´istä kasviksissa syntyvät kaasut pääsevät haihtumaan ja uutta happea pääsee sisään rasiaan, joka pidentää säilymisaikaa. Apetit on kehittänyt Tuoreksille erilaisin mikrorei´in varustettuja kalvoja, jotta kukin kasvissekoitus säilyisi parhaalla mahdollisella tavalla.

Pääsimme lopuksi nauttimaan muutamaa herkullista Tuores-reseptiä - listalla oli Punainen kana-magocurry, Wokki riistakäristyksellä ja Pasta á la Tuorekset (reseptit linkkien takana). Kana osoittautui aivan taivaalliseksi, ja sitä aion valmistaa hetimiten. Lisäksi aion kokeilla riista wokkia niin, että riista on korvattu nyhtökauralla. Lisää Apetit Tuores-rseptejä täällä.
Olen aina ollut sitä mieltä, että ruoka pitäisi ostaa mahdollisimman vähän prosessoituna - suoraan pellosta pöytään periaatteella. Nyt on mietittävä uudestaan. Omalla kohdallani tämä helpottaa arjen ruokarumbaa huomattavasti - vähemmän keittiön siivoamista, kevyemmät kauppakassit, nopeammin ja vähemmällä vaivalla ruoka pöytään! Ja kyllä minussa sen verran on puunhalaajaa, että ympäristöasiat koskettavat myös.

Jääkaappi on täynnä Tuoreksia ja reseptikirja taskussa, joten eikun kokkailemaan. Suunnitelmissa on kokeilla Tuoreksia pikimmiten lämpimän feta-kuskus-salaattini kanssa. Lisätään vaan munakoiso grillikasvisten kylkeen ja avot!

Mitä mieltä olette, pellosta pöytään, vai prosessin kautta? Onko joku teistä jo mahdollisti kokeillut näitä alkukesästä kauppaan ilmestyneitä "arjen ihmeitä"?

Muistutuksena vielä, maanantaina käynnistyneeseen Mirri Creativen lastenpokkari-arvontaan voit osallistua täällä!

2 kommenttia:

  1. Houkuttelevia tuotteita, pitää ottaa kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pian viikon ajan testailleena suosittelen.

      Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...