torstai 14. heinäkuuta 2016

Nokkakivi - huvipuistojen aikamatkailua

"Vau, mikä huvipuisto", kuuluu pienimmän suusta. "Oi, miten hieno!" Itse taas mietin, että apua, Puolaanko tässä on tultu, vai keskelle jotain Roger Mooren Bond-leffan kuvauksia. Laitteet ovat suoraviivaisia peltirotiskoja, joita on yritetty saattaa tähän päivään pastellin sävyisin maalein. 

Mutta lapset ovat innoissaan. Nokkakiven Huvipuisto on entuudestaan tuttu, olisiko tämä kolmas tai neljäs vuosi putkeen, kun suuntaamme huvipuistojen aikamatkalle. Tähän on mökiltä helppo tulla, sillä paikka sijaitsee vain 10 minuutin ajomatkan päässä Lievestuoreella, aivan Jyväskylän kupeessa.
Laitteet tosiaan ovat pääasiassa edelliseltä vuosisadalta. Monet tuttuja omasta lapsuudesta - tuon muistan Särkänniemeltä ja tuon Planet Fun Funista, jossa kävimme luokkaretkellä joskus 90-luvun alkupuolella. Legendaarista! Mutta vaikka laitteet eivät ole uusinta huutoa, on miljö muuten todella sievä ja huolitellun oloinen. Ainoastaan joka puolella liehuvat Amerikan liput ihmetyttävät. Kaiketi puistolla on teemana jokin mini-jenkkilä, vai lieneekö jääneet edellisviikonlopun Amerikka-viikonlopusta.
Juuri pienemmille lapsille puistossa onkin paljon laitteita ja muuta puuhaa. Poikien kanssa emme ole muutamaan vuoteen käyneet edes Lintsillä, sillä Nokkakivi toimii mielestäni heille paremmin ja vähemmällä jonottamisella. Himpun verran yli 140 cm Nuppunen pääsee yksin kaikkiin laitteisiin, Pienimmäinen, joka pituus osuus 100-120 cm väliin pääsee myös aikuisen kanssa lähes kaikkiin laitteisiin, ja pikkulasten jutskiin toki ihan itsekseenkin.  Laitteiden lisäksi puistossa on hurja Peikkometsä ja muutama söpönen lammas siliteltäväksi, jotka selvästi olivat Pienimmäisen mieleen.
Tänä kesänä huvipuistoon oli tullut uutena jänskä vuoristorata (kuvissa alla). Siihenkin Pienimmäinen pääsi aikuisen kanssa, mutta ekan ajon jälkeen totesimme yhteistuumin sen olevan liian huima pian nelivuotiaalle. VilVil ja Nuppunen ravasivat vuoristoradassa monta kiekkaa, kunnes molemmilla alkoi selkä vihottelemaan laitteen loppusuoran äkkijarrutuksen johdosta..
Vil (yli 120 cm) ja Nuppunen pääsivät kiertämään lähestulkoon kaikki laitteet kaksistaan. Se olikin selvästi pikkuveljen mieleen.
Oma suosikkini oli ihastuttava ikivanha karuselli, jossa oli hauskat vaunut aina hevosista katujyrään.
Säätkin kun sattuivat suosimaan, niin mikäs täällä oli ollessa! Ihana paikka kaikesta huolimatta! Suosittelen ehdottomasti kaikille Keski-Suomen lapsiperhematkaajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...