torstai 21. heinäkuuta 2016

Meidän on kuljettava auringon mukaan - Muumimaailma

Runsaan hotelliaamiaisen voimin, sekä aurinkorasvakerroksen turvin läksimme Naantalin vierailun toiseen päivään. Kävelimme alkulämmittelyksi kilometrin matkan kylpylältä Kailo-saaren sillan juureen, josta marssimme merituuli tukassamme Muumimaailmaan käppyrämäntyjen katveeseen. Aika monen muun kanssa.
 "Tänään meidän täytyy tehdä jotakin aivan erikoista, sillä nyt tulee kaunis päivä." sanoi Nuuskamuikkunen (Taikurin hattu) "Meidän on kuljettava auringon mukaan." (Muumipeikko ja pyrstötähti).
Aurinkoinen ja lämmin päivä oli houkutellut paikalle hurjasti porukkaa. Paikalla oli paljon turisteja, erityisesti japanilaisia jättipitkine selfiekeppeineen. Ja mikäpä tätä suomalaista upeutta on esitellessä! Jos ruotsalaisilla on äärimmäisen hieno Junibacken, niin kyllä kotimainen Muumimailma on ihan omaa luokkaansa. Ehkäpä juuri kauniin luonnon ja meren läsnäolo tekevät paikasta niin ihastuttavan. "Katso. Tuo kuusi pitää pientä koivua sylissään pelastaakseen sen." sanoi Muumipeikko (Muumipappa ja meri
Noidan ja Alisan talolla riitti jännitystä pienimmille turisteille, kun taas isommat uskaltautuivat irvistyksiin ja liejukeiton hämmennykseen. Kiva, että yhdeksänvuotias Nuppunen lähti vielä niin suurella innolla Muumimaailmaan ja jaksoi olla täysillä pikkuveljien menossa mukana. Välillä oli toki napattava matkanvarrelta parhaimmat vesiaiheiset Pokemonit! Viereistä Väskin seikkailusaarta emme ole hänelle vielä mainostaneet, koska halusin, että koemme mahdollisimman monet kesäkohteet yhdessä perheenä. Ehkä ensi vuonna on Väskin aika, jos suuntaamme jälleen Naantaliin. "Tänään satun olemaan täällä - Huomenna jossakin toisessa paikassa. Minä kuljen kulkemistani, ja kun löydän hauskan paikan, pystytän telttani ja soitan huuliharppua." sanoi Nuuskamuikkunen (Muumipeikko ja pyrstötähti)
Pilvipoutainen päivä ja leuto merituuli toivat sopivaa viilennystä Muumi-urakkaan. "Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin auringonnousu." sanoi Muumipappa (Muumipapan urotyöt)
Muumipapan laiva on omia suosikkejani uimakopin kanssa. Melkein tein Tinanic-posen! "Saavutan ikuisen nuoruuden pontevasti harjoittelemalla!" sanoi Muumipappa (Muumilaakson tarinoita)
Erilaisista riippukeinusta, isoista fatboy-tyynyistä ja muista pesistä koostuva lepoalue on ihan superhauska. Äiti-ihmisten paratiisi. Harmi vaan, että paikat ovat usein tosi varattuja. "Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat." sanoi Muumimamma (Muumipappa ja meri)
Muumimaailman sievät kadut olivat täyttyneet lapsiperheistä. "Jahhaa. Nyt alkaa tapahtua. Saari on tullut eläväksi." sanoi Pikku Myy (Muumipappa ja meri)
Tänä vuonna kävimme ensi kerran Teatteri Emmassa katsomassa lyhyen näytelmän Pikku Myyn urheiluhommista.  Vaikeasti kuulovammaisen Vil-miekkosen vahvuuksiin ei kuulu tälläisissä tilaisuuksissa (josko missään) paikallaan istuminen, sillä vuorosanojen ja juonen seuraaminen on haasteellista, lähes mahdotonta. Muumien näytelmiä mainostettiin sopivaksi äidenkielestä huolimatta, sillä elekieli piti huolen juonen ymmärryksestä. Ja näin olikin. Poika seurasi paikallaan silmä tarkkana esitystä, tosin ei nytkään innosta malttanut istua omassa penkissään, jottei vaan missaisi hetkeäkään lavan tapahtumista. Emmassa alkaa aina uusi näytelmä joka tasatunnein, ja ne sisältyvät pääsylipun hintaan.
Alla Vil ja Muumipappa. Ilme kertoo kaiken! <3 "Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan." sanoi Muumipappa (Muumi ja vaarallinen juhannus)
Hemulin talossa oli nostalgisten emaliastioiden lisäksi kattava perhoskokoelma, joka teki meidän poikiin vaikutuksen. "Maailmassa ei ole koskaan järjestystä. Eilen oli liian kuuma ja nyt on liian märkää." Hemuli (Muumipeikko ja Pyrstötähti)
Naantalin aurinko ei pettänyt meitä matkalaisia tänäänkään, joten sijaintinsa Muumimaailma on valinnut varsin oikein. "Olisi kauheata jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis." sanoi Nuuskamuikkunen (Muumipeikko ja pyrstötähti)
Alla lempparikohteeni uimakoppi, josta tuli napsittua kuvia joka etäisyydeltä ja kuvakulmasta. Uimakoppi oli myös selvästi japanilaisnuorison hurjassa selfiesuosiossa!
Harmillisesti Edvard-lohikäärme oli kadonnut rantavedestä omille retkilleen.. "Mitä kummaa tämä on?" sanoi Muumipappa (Muumipeikko ja pyrstötähti)
"Minulla on hiukan puuhaa hiekkarannalla. Tapaan siellä erään tuttavani.", sanoi  Muumipeikko (Muumipappa ja meri)

Ihana päivä Muumien kanssa keskellä Suomen kauneinta luontoa. Paras pikkulapsiperheen kohde mitä kuvitella saattaa! Ensi vuonna meitä odottaa uudet seikkailut, sillä meidän perheen osalta Muumit on mitä luultavimmin nähty. Niin haikealta, kuin se kuullostaakin. Mutta Naantaliin palaamme varmasti, ehkä sinne Väskiin seuraavaksi!

Paluumatkalla lapset pulahtivat vielä Nunnalahden hiekkarannan aaltoihin. 
ARVONTAMUISTUTUS: Kauniskaikuu-blogin ja Lapsen Maailma-lehden kivaan kesäarvontaan pääset täältä.


3 kommenttia:

 1. Olipa kauniisti kirjoitettu. Ihania nuo Muumien lainaukset. Vaivalla tehty kirjoitus. Naantali on niin tuttu kaupunki ja Muumimaailmakin, tosin viime kerrasta taitaa jo olla vuosikymmen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! Ja mukava, kun tulit vastavierailulle. ;)

   Poista
 2. Oi ihania kuvia<3! Oli pakko katsoa kuvat muutamaan kertaan, niin hienoja ne oli!

  Innolla alan seurailla sun blogia<3!

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...