sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Kuulolla - molskis ja loiskis..

..ja kiukaan sihinä! 
Otimme mökillä Vilille jokailtaisen saunomisen yhteydessä käyttöön sisäkorvaimplantin vesisuojukset. Näin jälkikäteen ajateltuna, aivan liian myöhään.

Isolla porukalla saunottaessa tulee tietysti samaan aikaan jutusteltua ja höpöteltyä sitä sun tätä. Pimeässä, ikivanhassa saunassa huuliltaluku on hankalaa, ja ainainen kailottaminen Vilin korvaan epämukavaa. Niin, ja mökillä tuli saunottua siis ihan joka ilta. Sadesäällä saunareissulla saattoi hurahtaa monta tuntia. Niinpä päätimme kokeilla miten vesisuojus toimii saunassa. Ja toki löylyjen välissä on kiva pulahtaa kuulon kanssa järveenkin.
Uimassa olemme vesisuojusta käyttäneetkin, vaikka pääasiassa laitteet jäävät yläkuvan lailla rannalle pojan losauttaessa järveen. Mutta saunottaessa tämä oli ensimmäinen kerta. Vähän jännäsin miten laite kestää saunan kuumuutta, vaikka yleensä poika viettää löylynsä alalauteilla leikkiessä ja onhan lasten kanssa löylyttely muutenkin aikas mietoa. Toinen jännitysmomentti syntyi siitä, kun poika hyppäsi vanhasta tottumuksesta messevän pommin veteen niin, että laite irtosi tukevasta korvan ympäri menevästä kumirenksukiinnityksestä huolimatta ja painui pohjaan. Onneksi vaaleasta hiekkarannasta sukelluslasien kera laite löytyi helposti!

Muiden ollessa uimassa, poika rohkaistui kyselemään ja kummastelemaan ensi kerran veden sihinää kiukaalla. Mitä tuolle vedelle oikein tapahtuu, kun se noin pamahtaa? Ääni oli ilmeiseasti varsin vaikuttava, sillä tokihan poika on aikaisemminkin nähnyt löylyn heitosta kohoavan höyryn.

Sellaisia sunnuntai-turinoita. Eilen kotiuduimme parin viikon mökkireissulta. Muutama yö omaa sänkyä, sekä kuulolaitteiden tehokuivattelua ja jo huomenna lähdemme testailemaan vesisuojuksia Naantalin Kylpylään ja samalla visiitille Muumimaailmaan. Mukavia viikon viimeisiä hetkiä, ja muistakaahan käydä osallistumassa kesäarvontaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...