tiistai 26. heinäkuuta 2016

Koiruuksia - vuoden talossa

On tullut kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun tuo pieni ja pippurinen lapinkoiraneiti muuti meille - Nanakana-ananaskoira. Kirjaimeillisesti meille, kotiin, sisään, osaksi perhettä. Lempinimiä on matkan varrella piisannut - mutta ei sen väliä, ei se osannut sitä oikeaakaan. Minä yritin parhaani mukaan kutsua "Nananananaaa", joka sai nuorimmaisen tuumimaan oliko siis kyseessä ananaskoira? Sama se miten kutsuttiin, ei se kuitenkaan hetkauttanut korvaansa. Metsästi vaan kärpäsiä. Mutta toisaalta en olisi ikimaailmassa voinut uskoa, että kaikki menisi näin hyvin! Varsinkin kun tiedossa oli, että uusi tulokas oli jo nelivuotias kodinvaihtaja, joka oli pääasiassa asunut maalla tarhassa, pihalla.

Vuoden aikana se on hitsautunut osaksi meidän perhettä, oppinut kulkemaan vapaana, oikean nimensä, luopumaan luusta, odottamaan lupaa ruokakupille ja oikeastaan kaikki muut peruskotikoiran taidot. Oppinut meiltä, ja oppinut vanhalta viisaalta Aava-rouvalta. Mutta on se myös opettanut minua. Paatunutta, kaavoihin kangistunutta, joustamatonta, kaikki-mulle-heti koirankouluttajaa. Annoin aikaa, joustin, ja se on toiminut.
Pieni pippurinen lapinkoira tykkää leikkiä, eniten pallolla. Se tykkää myös leikkiä lasten kanssa, eniten vetoleikkejä. Se rakastaa uimista, mutta ennen kaikkea, se tykkää olla siellä missä muutkin, paitsi jos kampa ja kynsisakset ovat näkösällä. Silloin se painuu kellariin. Se tykkää syödä, se tykkää syödä kaikkien ruoat, paitsi hurjan Ossi-koiran, joka saataa syödä sen. Se tykkää pikkukoirista, mutta ei isoista. Niitä se vähän pelkää, mutta se tykkää kyllä niiden omistajista, ja häntä viuhtoen moikkaisi heitä.

Aikamoinen onnenkantamoinen, että tiemme kohtasi. Toivottavasti yhteisiä vuosia kertyy vielä monta lisää.<3

Nanan ensihetket ja kartoitus koirahistoriaani

2 kommenttia:

 1. Ihana koiruli<3
  Meilläkin oli aiemmin 3-vuotias kodinvaihtaja. Miehelläni oli enemmän ennakkoluuloja kuin minulla. Mutta aika nopeasti koira oppi talon tavoille ja miten äkkiä se kiintyi meihin niinkuin aina olisi ollut meidän koira :)
  Joten saatan joskus vielä ottaa kodinvaihtajan, sillä minulle jäi vain hyviä kokemuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin onnistunut kodinvaihtoja-kokemus! :)

   Mukavaa kesän jatkoa teille!

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...