tiistai 21. kesäkuuta 2016

Mielenmuutoksia - futista!

Vuosi sitten ekaluokkalaisen opettajalta tuli viestiä kotiin, että tyttäremme voisi osallistua aavistuksen suuremmalla innolla koulun liikuntatuntien futismatseihin. Innottomuus vaikutti jopa erittäin urheilullisen tytön kevään todistuksen liikan numeroon! Kävimme keskusteluita kotona, ettei ole olemassa tyttöjen lajeja ja poikien lajeja, niin kuin voimistelijatyttö asian ilmaisi. 

Kevään aikana futismökötys sai totaalisen täyskäännöksen, kun koululle tuli lähiseurasta valmentaja pitämään futisopetusta. Ilmeisen osaava tyyppi ollut kyseessä, sillä lähes kaikki luokan tytöt olivat paikalla joukkueen seuraavissa treeneisssä kokeilemassa, josko futiksesta löytyisi uusi harrastus. Elettiin huhtikuuta. Sanomattakin selvää, että Nuppunenkin innostui lajista kolmen kokeilukerran jälkeen ja halusi aloittaa harrastuksen.  Teimme sopimuksen, että toukokuun ajan pohditaan asiaa ja mietitään miten viikkoon pystytään mahduttamaan neljät-viidet voimistelutreenit ja kolmet futistreenit. Mietitään miten koulu saadaan hoidetuksi ja milloin nähdään kavereita? Lisäksi mietintäaikaa tuki se, että kesäkuun alusta toimintamaksun saisi puolen vuoden hintaan.
Nuppusen synttärit osuivat sopivasti päätöksentekoajankohtaan, ja koska tyttö viekä kovasti halusi futikseen, päätimme antaa toivotun harrastuksen synttärilahjaksi treenikamppeitten kera. Kesäkuu alkoikin tositoimin maailman suurimalla tyttöfutisturnauksella - Stadi Cupilla (kuvat yllä). Nupska pääsi osallistumaan vain neljään peliin, sillä edelleen ykköslajin paikkaa pitävä voimistelu aloitti kesäkuun ensimmäisen viikon leirillä. Aamusta pari peliä Töölössä ja loppupäiväksi voimistelemaan. Reipasta!
Vil-miekkosen sähly-harrastus on jäänyt kesätauolle jo toukokuun puolella, joten suostuttelimme Nupskan kanssa mietteliään, mutta kuitenkin utealiaan pojan kokeilemaan oman ikäluokkansa futisjoukkueen treenihin. Vil on ollut kahtena aikaisempana kesänä futis-leikkikoulussa, joten alustavaa "osaamista" jo oli. Tammikuussa aloitetun sählyn loppukausi kärsi pojan osalta totaalisen innostuksen lopahtamisen ja aristelun treeneihin osallistumiseen. Osa pojista oli selvästi vanhempia ja toki jo kovempia pelaajia, sekä lisäksi kuulopulmat haittasivat kovasti pojan mieltä. Sovimmekin futiksessa joukkueenjohtajan kanssa, että aluksi kokeilemme jokusen treenin, ennen kuin sitoudumme hommaan täysillä.

Kolmissa treenissä on nyt käyty, ja ainakin vielä poika on lähtenyt innolla pelaamaan. Varmuutta ja itseluottamusta on varmasti lisännyt uusi minimikki ja kevään aikana reistailleen implantin toimiminen. Syksyllä onkin sitten edessä valinta, kumman saralla harrastamista jatketaan, nimittäin treenit osuvat harmillisesti samalle päivälle..Vai jatketaanko mitään..
Nupskalla voimistelukausi on jäänyt koulun lailla kesätauolle, joten nyt on ollut mahdollisuus keskittyä futikseen täysillä. Katsotaan miten syksyn kanssa käy. Koulun käynti ei toistaiseksi ole vaatinut fiksulta tytöltä erityistä ponnistelua, mutta kolmosluokka vaatii varmasti jo enemmän työtä, kun uusi kielikin sovitetaan lukujärjestykseen. Voimistelussa syksyn liikkuvuustestit antavat osviittaa joukkuepaikasta ja sitä myöten treenimääristä, joten mietitään aikatuluasiaa elokuun loppupuolella uudestaan. Varmaa on, että tämän maman syksy kuluu kuskauspuuhissa! ;)

Mitenkäs teillä, löytyykö muilta meidän tyttären kaltaista himoharrastajaa?

2 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että jalkapallo alkoikin kiinnostaa :). Se onkin kiva, kun liikuntaa tulee monipuolisesti. Meillä harrastetaan jalkapalloa ja jääkiekkoa. Tosin pitää katsoa sitten syksyllä, miten treenit menevät päällekkäin. Molempia on 2 krt/vko, joten ei vielä ihan noin paljon kuin teillä. Ennen vanhaan (hah :D) monet tutuistani pelasivat kesän jalkapalloa ja talvella sitten jääkiekkoa tms. Nykyään harkat jatkuvat läpi vuoden, joten harrastusten yhteen sovittaminen vaatii enemmän (myös vanhemmilta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo monipuolisuus onkin ihan huippu juttu tässä! Jalkapallo antaa hyvää vastapainoa voimistelulle ollen täysin erilainen laji, jossa sekä liike että tunnelma ovat omanlaisensa.

   Juu, muistan kuinka oma veljenikin pelasi just noin - talvella lätkää ja kesällä futista. Kunnes valmentajat laittoivat valitsemaan jomman kumman lajin...

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...