sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kuulolla - Kesäkuulumisia sisäkorvaistuterintamalla!

Kyllä se on niin, että sisäkorvaistutekin tarvitsee sesongin mukaisen pirtsakan kesäkuosin! Saimme Cochlearilta herkullisia uusia implantin värikuoria, joilla voi kätevästi uudistaa perusmustan laitteen ilmettä. Vilin lemppari oli tietty pääkallot, ja aina joko kelan tai patterikotelon suojan on oltava pääkallokuosia! Hauskaa onkin, että kuoseja voi yhdistellä mielensä mukaan ja miten päin vaan.
Lisäksi pääsemme kokeilemaan Cochlearin uudistunutta Minimikkiä - Mini Michrophne 2+, sekä Phone Clip-puhelimen apuvälinettä, jonka kautta puhelut saa ohjattua kännykästä implanttiin. Minimikki 2+ on edeltäjäänsä (tai sitä ekaa maillia Nucleus 6:een, joka meillä on käytössä) paljon kehittyneempi! Parasta on uusi, pidempi 25 metrin kantomatka, jota pääsemme todenteolla testaamaan huomisissa Vilin ekoissa futistreeneissä. Tämä on mielestäni ehdottomasti paras uudistus! Edellisessä Minimikissä kantomatka oli alle 10 metriä. Uutta on myös monikäyttöiysyys. Samaan kaitteeseen saa pöytömikrofonin, audiotulon, induktiosilmukan ja fm-signaalin.

Niin huippuhieno juttu, kun kaikki lisälaitteet ja tuunausjutskat ovat, äidin vinkkelistä uuden tekniikan opettelu tuntuu aina haastavalta. Vielä haastavammalta tuntuu päiväkotihenkilökunnan ja valmentajien opastus ja tsemppaus uusien laitteiden käyttöön. Ei muuta, kun hihat ylös ja oppaita lukemaan! Onneksi värikuorien asennus oli äärimmäisen simppeliä. :)
Yllä Phone Clip. Tämän laitteen harjoittelu Vilin on hyvä aloittaa jo nyt eskarivuonna, sillä ainakin esikoisen kohdalla kännykkä oli pitkän koulumatkan vuoksi korvaamaton apu. Nyt toki Nuppunen tulee koulusta iltapäiviksi pikkuveljen seuraksi, ja varmasti ainakin osan koulumatkoista sisarukset voivat aluksi kulkea yhdessä. Enää puuttuu vaan se kännykkä. Ehkä syyskuussa vietettäviä synttäreitä silmälläpitäen mahdollinen lahjaidea...
Alla Minimikki 2+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...