maanantai 6. kesäkuuta 2016

Bounjour Bordeaux!

Bordeaux, ehkä ihanin paikka ikinä! Varsinkin tällaisen viinin ystävän vinkkelistä, ei yhteen maailman laadukkaimpien viinien tuottajakaupungeista voinut olla rakastumatta!

Nyt on laukut purettu, nuuskuteltu ja ladattu akkuja matkan aikaiseen perheikävään ja saatu kuvat kamerasta koneelle. Tässä ensimmäinen osa ikimuistoisesta Etelä-Rankan reissusta. Niin, ja kiitos vielä kivoista kommenteista varsinkin Instagramin puolella, joita Bordeaux aiheinen kuvatulvani on saanut. :)

Minulle siis osui upea tilaisuus työnmerkeissä päästä osallistumaan upealla Bordeauxin miljoonakaupunkialueella järjestettyyn maailman kongeressiin. Lensimme maanantaina Helsingistä ensin Pariisin Charles De Gaulle:lle, josta matkasimme kätevästi lentokenttäbussilla "ovelta-ovelle" toiselle puolelle kaupunkia Orlyyn, josta pyrähdimme tunnissa määrän päähän. Vietimme Bordeauxissa yhteensä seitsemän päivää, joista tosin iso osa kului Kongressikeskuksessa luennoilla uutta oppimassa.
Bordeaux on perustettu useampi sata vuotta ennen ajan laskun alkua, eikä mikään muu kaupunki maailmassa ole saanut niin suurta osaa kaupunkikaavastaan UNESCON maailman perintöluetteloon. Lähes 4000 hehtaaria arkitehtuuria, jota pidetään erinomaisena 1700-luvun kaupunki- ja arkkitehtuurikokonaisuutena.
Suurin osa kameran kuvista on tiistailta, jolloin ehdimme kiertelemään kaupungin keskustassa ja vähän kaupoillakin, ennen varsinaisten luentojen alkua keskiviikkona. Kilometrejä kertyi tiistain aikana aktiivisuusrannekkeen mukaan 13,5! Hotelimme sijaitsi keskustan laitamilla vähemmän kauniissa Bordeaux Lac nimisessä kaupungiosassa lähellä Kongressikeskusta. Vaikka lehtien otsikot huusivat Ranskan kärsivän lakkoilusta ja Parisin hurjista tulvista, näistä ei juurikaan näkynyt jälkiä Bordeauxissa. Sää oli toki pilvinen ja monena päivänä satoi, mutta tulvilta säästyimme.
Bordeaux:n keskusta sijaitsee Garonne-joen rannalla. Vanhan Kaupungin ja joen välissä oli hieno, superleveä kävelykatu, jonka varressa oli kivoja kahviloita ja ravintoloita, sekä lasten leikkipuisto ja jopa skeittiparkki. Leveällä kadulla oli jos jonkin moista menijää. Hassu huomio oli, että keski-ikäiset miehetkin liikkuivat paljon skeiteillä!

Kävimme lauantai-iltana herkullisella illallisristeilyllä joella, josta valitettavasti kännykkä & pimeys yhdistelmällä ei juurikaan saaliiksi jäänyt onnistuneita kuvia.
Suosikkipaikaksemme valikoitui joen rannassa sijaitseva Ibaia Cafe, jossa kävimme muutamaan otteeseen syömässä. Ruoka oli kohtuuhintaista, herkullista ja tällaiselle amatöörikulinaristille vielä suht helppoa syötävää! :)
 Yllä kuvissa lohi-popcorni cheviche ja hummeririsotto. Oms noms, molemmat tosi herkullisia!
Vuosina 1730-1775 rakennettu Place de la Bourse, sekä sen edustalla heijasteleva vuonna 2006 valmistunut maailman suurin, 3450 m2 kokoinen, Miroir des Quais-"vesipeili" ovat Bordeauxin tunnetuimpia nähtävyyksiä, joissa yhdistyvät todella taidokkaasti ja sulavasti vanha sekä uusi arkkitehtuuri.
Ihana, ikimuistoinen viikko. Seuraavassa osassa esittelyssä Chateau Giscours!
Alla Miroir des Quais:n vesisuisku illan hämäsrtyessä.

6 kommenttia:

 1. Ihania kuva jälleen. Oon aivan koukussa tähän sun blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla!
   Harmi, että aurinko ei juurikaan näyttäyttäytynyt, silloin kuvatkin olivat olleet onnistuneempia!

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia <3
  Ja reissu vaikuttaa tosi onnistuneelta!

  VastaaPoista
 3. Oi, miten ihania kuvia! Varmasti ollut mahtava reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toista samanmoista tuskin on ihan heti näköpiirissä! Ihanaa oli! :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...