sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Puuhapussukat lastenkutsuille

Lastenkutsuilla on nykyään valloillaan tapa antaa lahja myös vieraille, joka herättää tunteita, niin puolesta, kuin vastaankin. Jokaiselle kävijälle pikkupaketin ostoon voi upota melkoisesti rahaa, varsinkin kun myös tänä vuonna Nuppusella oli kutsuttuna kaikki 15 parasta kaveria... Ristiiriitainen juttu, sanon minä. Ysivee syntskille päätin hommata sisäistä EI:täni uhmaten kaikille pienet puuhapussit, joiden parissa väkertely olisi myös hauska, rauhallisempi ohjelmanumero villin diskohumun vastapainoksi.

Idean "kesämuistoja"-päiväkirjan tuunailuun sain Kalenterimaniaa-postauksesani. Säkillisestä Tigerin vihkoja, sekä muuta askartelurompetta, tyttöjen oli tarkoitus puuhata omannäköisensä päiväkirjat kesälomaa ajatellen. Tämän ikäiset tytöt eivät vielä aktiivisesti taida  kalentereita käyttää, mutta päiväkirjoja hyvinkin.
Jokaiseen lahjapussukaan sujahti vihreä vihko, erilaisia tarroja, kynä, klemmareita ja vielä diskoa ajatellen pimeässä hohtava valotikku. Lisäksi kaikkien askartelijoiden käytössä oli erilaisia washi-teippejä, leimasimia ja muotoleikkuri. Hintaa yhdelle pussukalle kertyi alle 3 euroa.

Itse innostuin tietysti jutusta oikein kunnolla! Onneksi ohjelmanumero vaati aivan ehdottomasti mallikappaleen valmistamisen, joten pääsin itsekin tuunailemaan oman vihkosen!
Lisäksi "kesämuistoja"-vihkoon voi päiväkirjarustausten lisäksi kerätä vaikkapa leffalippuja tai mitä vain muita hauskoja muistoja loman varrelta, joita voi kiinnittää sivuihin klemmareilla.

Kun kannet ja otsakkeet oli saatu valmiiksi, tyttöjen oli tarkoitus vaihdella vihkoja keskenään niin, että he kirjoittelisivat hauskoja/mukavia viestejä toistensa vihkoihin.
Puuhapussukat saivat yllättävän hyvän vastaanoton! Vähän jänskäsin, että näinköhän diskon tiimellyksessä sokeriövereissä riehuvia lapsia jaksaa tippaakaan kiinnostaa istua alas ja ruveta askartelemaan. Väärässä olin. Tytöt uppoutuivat hommaan ihan täysillä, ja ohjelmalle varaamani puolituntinen ei riittänyt millään, vaan vielä tunninkin jälkeen monet halusivat jatkaa.

Ja tämä äippä oli tyytyväinen! Kerankin keksin jotain järkevää, ja se vieläpä toimi odotetusti! Jeij!

2 kommenttia:

  1. Huippuidea!Itse nimittäin olen vähän huolissani tuleeko meidän poikien synttärit olemaan megatylsiä muiden lasten mielestä, koska satun inhoamaan tuota älytöntä lahjapussi juttua, sekä ylitäydellisiä sokerimassasta tehtyjä synttärikakkuja (kämäsemmät versiot käy :D ). Tommosen puuhapussukan mihin voi lisätä tekemisen riemua voin hyväksyä :) Ja teidän syntsäkakku on tosi kaunis!

    VastaaPoista
  2. Hieno idea! Näille on sitten käyttöä myös myöhemmin, kiva kirjoitella muistoja sivuille :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...