maanantai 9. toukokuuta 2016

Kasvihuone kuosiin, vihdoin!

Eilinen oli käännekohta kasvihuoneen elämänkaaressa. Vihdoin! Pitkin kevättä olemme pohtineet mieheni kanssa heivataanko rumaakin rumempi muovihökötys suosiolla kaatopaikalle, ja mietitään tilalle pergolaa, tai vaikkapa poreallasta. Lasinen, puurakenteinen kasvihuonekin olisi vaihtoehto, mikäli budjetti antaisi tässä kohtaa myöden. Erityisesti olen ihaillut Veg&Ablen täysin kotimaassa, kotimaisista materiaaleista valmistettuja kasvihuoneita.

Lapset halusivat vielä kerran viljellä kesän saalaattiainekset, sekä porkkanat ja herneet itse, joten äitienpäivän kunniaksi surautin painepesurin käyntiin, ja sain kuin sainkin vihertävät seinät taas läpinäkyviksi.
Nupska hoiteli kylvöpuuhat, kun pojat keskittyivät helteessä ilakointiin ja jätskin syömiseen.

Vuosi sitten kasvihuonetta puunattiin välikausivaatteet niskassa postauksessa Luumupuu kukkii, ja nyt myös koko piha. Vielä luumupuun kukat eivät ole auenneet, mutta pieniä nuppuja näyttää puu olevan pullollaan!
Suojaisalla pihalla lämpöasteet nousivat pitkästi yli 20 asteen, ihanaa! Toivottavasti mahtisäät jatkuvat. Joku tosin puheli, että viikon loppupuolelle povattiin säiden putoavat 15 asteen hujakoille. 

Kiitos vielä kauniista palautteesta, jota eilinen äitienpäiväpostaukseni teissä herätti. Mukavaa ja aurinkoista viikon alkua ihanat!

2 kommenttia:

  1. Ihana, että lapset halusivat laittaa kasveja. Kevät on mukavaa aikaa, varsinkin kun nyt on ollut niin lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niin on. Äärimmäisen opettavaista lasten nähdä, miten pienestä siemenestä tulee kasvi ja jonka voi vieläpä syödä. Ja kuinka paljon työtä ja aikaa kuluu siihen että sadosta pääsee nauttimaan.

      Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...