maanantai 25. huhtikuuta 2016

Pientä pihapöhinää

Heti aamutuimaan some täyttyi lumisista kuvista, kun ihmiset ympäri Suomen kauhistelivat yön aikana lävähtänyttä takatalvea! Onneksi sade oli tullut meillä vetenä, ja jo puoleen päivään mennessä aurinko mollotti täydeltä terältä!

Pienimmäinen on viimeisen viikon viettänyt sairastaen, ja vielä eilen poika pysytteli tukevasti peiton alla kuumeen kourissa. Tämä kevät on kyllä ollut meillä aivan ennätyksellinen sairastelujen saralla... Jokatapauksessa tänään aurinkoisen kotipäivän kunniaksi päätimme raahautua poikain kanssa hetkiseksi takapihalle tarkastamaan onko yksinäisen lumikellon seuraksi noussut muita kevään merkkejä. Ja olihan niitä! Söpösiä krookuksia pilkisteli sieltä täältä omenapuiden juurelta, sekä vuorimäntyjen suojista.

Pojat jaksoivat hetkellisesti leikkiä sulassa sovussa kovan tuulen kuivattamalla trampalla, sekä taputella parit hiekkakakut hiekkalaatikolla, joten meikäläinen ehti kierrellä tiluksia ihmetellen, mitä kaikkea kiireisen viikon aikana pihapiirissä oli entinyt tapahtua. Marjapensaissa oli jo isot silmut ja raparperinalut puskivat esiin mullan alta.
Kasvihuone näyttää edelleen aivan hirveältä, vaikka ihana anoppini olikin kylvölootat meidän hurvitellessa laivalla valmiiksi mullittanut. Täytyy tämän viikon aikana saada kylvöt aluilleen, jos mielii kesällä nautiskella omista salaattiaineksista! Onneksi Söderblomin luottopuutarha sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä!  Sitä ennen on vielä pakko kääriä hihat ja pestä kasvihuoneen levästä ja muusta kurasta sameat seinät. Orvokitkin muuten majailevat vielä kaupan hyllyllä, ja kohta on jo vappu!

Luonnon pieniä ihmeitä ihmettelvä pieni ihminen. Aurinkoista viikon alkua!

3 kommenttia:

 1. Olipa kiva postaus.
  Tuuppa Aurinkokujalla blgiin osallistumaan arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos kutsusta, tulen ehdottomasti! :)

   Poista
 2. Ihania kevään merkkejä teillä! Meillä ei kovin paljoa vielä kevät näy, leskenlehdet sentään uskalsivat tulla esille.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...