sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset joukkuevoimistelukilpailut - Vantaa Cup

Lauantai oli tälle äidille jo melkein liian jännä päivä! Eilen oli nimittäin ne paljon puhumani Nupskan elämän ensimmäiset ihka oikeat joukkuevoimistelukilpailut. Tokaluokkalaisen varmuudella tyttö itse ei kisoja liiemmin jänskännyt, kuulemma. Toki neljän vuoden vuomistelu-uran aikana esiintymiskokemusta on kertynyt suuret määrät, mutta jotenkin ajattelin suorituksen pisteytyksen aiheuttavan edes pieniä perhosia vatsanpohjaan. Tai perhosia siellä vatsanpohjassa varmasti olikin, hyvällä tavalla. Ei niitä samoja sydämentykytyksestä kärsiviä, aavistuksen jopa kauhunsekaisia perhosia, joita äidin vatsaan oli eksynyt. Kaikilla muilla joukkueen tytöillä oli jo kilpailukokemusta, ja niinkuin alkuvuoden postauksessa kirjoitin, meidän typykällä on ollut koko alkukauden kova kiriminen muiden tyttöjen taitotasoon nähden.
Lisähaastetta toi koko viikon kestänyt omituinen vatsakipu, josta myös pikkuveli kärsi kuumeen kanssa. Ei normaalia vatsataudin oirehtimista, kipu alavatsassa ja lievä huonovointisuus vain. Tällaista oli kuulemma päiväkodissa ollut liikkeellä. Alkuviikon treenit menivät puoliteholla kevennetysti ja osittain katselulinjalla. Viime keskiviikkona joukkueella oli oma Electra Cup, jossa tytöt esittivät ohjelman yksilösuorituksena. Tämä meni Nupskalta aivan penkin alle. Kysyin ennen suoritusta jaksaako hän esiintyä, vai siirtyykö minun kanssani yleisöön. Tietenkään hän ei myöntänyt mitään, vaan hammasta purren oli pakko esiintyä. Hyvä, että tyttö jaksoi edes hypätä. Ja suorituksen jälkeen hän sanoikin, että meinasi juosta pois matolta kesken esityksen. Kova on itsekuri, omien keskenhän sitä oltiin. Hän olisi hyvin voinut lopettaa kesken, ja sanoa, ettei vaan pysty tänään esiintymään. Niin, ja huono äiti antoi puolikuntoisen ylipäätään osallistua...

Onneksi lauantai-aamuna lähes viikon pituinen vatsakipu oli tiessään. Aamutuimaan pääsimme starttaamaan kohti Myyrmäen Urheilutaloa ja Vantaan Voimisteluseuran järjestämää Vantaa Cupia. Kisapaikka sijaitsi varsin perinteisessä vantaalaisessa lähiömiljöössä, niinkuin kuvasta näkyy. ;)
Aamu alkoi perinteisesti meikkien ja nuttroiden väsäämisellä pukkarissa klo 9.30, jonka jälkeen tytöt kävivät vielä viimeistelemässä kuviot matolla valmentaja Anastasiian kanssa. Itse kisat alkoivat puolilta päivin ensin 10-12-vuotiaiden sarjalla, jossa Sport Club Vantaan joukkueita oli mukana kolme - Elite Kids, Fuerte ja Fuerte H.
Alla Fuerte pukkarissa valmistautumassa suoritukseensa.
Elite Kidsin saavutti upealla Carmen-ohjelmallaan kategoria 1. saaden pisteitä 16,65. Kuvia surituksesta alla.
 Fuerte sai omasta suorituksestaan kategoria 2. saaden pisteitä 15,57. Kuvia alla.
Seuraavaksi oli vuorossa 8-10-vuotiaiden sarja, jossa siis Nupska joukkueineen kisasi. Muutamia virheitä ja eriaikaisuuksia tytöiltä lipsahti ohjelmaan, ja suoritus ei ollut missään nimessä heidän parasta antiaan. Mutta äidin ruusunpunaisten ja sydämemuotoisten lasien läpi katsottuna, olin kokonaisuuteen oikein tyytyväinen, iloinen, ylpeä ja huojentunut. Electra M sai tällä kertaa kategorian 2. Alla kuvia suorituksesta. Videopätkä löytyy Instasta ja Facebookista.
Lisäksi Myyrmäessä kilpailtiin 12-14-vuotiaiden-, 14-16-vuotiaden- ja yli 16-vuotiaiden harrastesarjaa.
Kaikesta huolimatta, tytöt saavuttivat tänään amppari-ohjelmallaan kultamitalit. Ihan mieletön juttu, ja aikamoinen kilpailu-uran aloitus! Koko poppoo oli yhtä hymyä, vaikka valmantajilta taisi tulla melko tiukkaakin palautetta.. ;)

Tulokset 8-10-vuotiaiden sarja:
1. Electra Mestaruus, Sport Club Vantaa, valmentajat Ekatarina Elinskaya, Anastasiia Kirillova, Terhi Liemaa, Elina Lind, kategoria 2.
2. Trixit 06, Vantaan Voimisteluseura, valmentajat Johanna Ahlqvist, Lotta Tontti, Carita Rosenberg, kategoria 6.
3. Tristia, Vantaan Voimisteluseura, valmentajat Johanna Ahlqvist, Ireen Tram, Lotta Tontti, Carita Rosenberg, kategoria 7.
Tulokset 10-12 vuotiaiden sarja:
1. Elite Kids, Sport Club Vantaa, valmentajat Ekatarina Elinskaya, Sonja Pitkänen, Kiia Kuusela, Anastasiia Kirillova, kategoria 1.
2. Fuerte, Sport Club Vantaa, valmentajat Ilona Luukko, Oona Meriälä, Anastasiia Kirillova, kategoria 2.
3. Celea 04, Vantaan Voimisteluseura, valmentajat Johanna Ahlqvist, Jenni karjalainen, kategoria 3.
Hieno päivä SC Vantaalle! Kotiin viemisiksi kolme kultamitalia ja yksi hopeinen, sillä myös Fortius H, valmentajanaan Mari Mieskonen, nappasi 12-14-vuotiaiden harrastesarjasta kirkkaimman mitalin.
Huippupäivä jatkui Electran osalta vielä joukkueillan merkissä. Tytöt suuntasivat kaksosten kotiin grillaamaan ja yhteistyöllä salaattia puuhaamaan. Koko ilta vierähti herkkutellessa ja hauskan yhdessäolon merkeissä. Varmasti ikimuistoinen päivä meidän neidille.

Nuppusella on vielä tänään luvassa kummien kanssa joululahjaksi saatuu Antti Tuiskun Hartwall Areenan Peto Show. Aikamoinen viikonloppu, onnen tyttö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...