sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

TV-tärppi - Futisvanhemmat

Helmikuun viimeisenä päivänä viereilimme äitibloggareiden kanssa YLE:llä. Hauskan illan ohjelmistoon kuului Ison Pajan auditoriossa esitettävä Futisvanhemmat TV-sarjan ensimmäisen jakson, sekä musavideon ennakkonäytös. Kotimaista realitysarjaa olivat meille esittelemässä toimittaja/kenttäohjaaja Olli Laine, sekä tuottaja Jussi Jormanainen.

Itse olen viettänyt oman lapsuuteni jäähallilla pikkuveljeni jääkiekkoharrastukseen hurahtaneitten vanhempieni matkassa. Siis silloin, kun olen omilta harrastuksiltani ehtinyt. Nyt oman tyttären intensiivisen voimisteluharrastuksen myötä, pystyin täysillä samaistumaan ohjelman aiheeseen, sekä ihastuttaviin persooniin. Persooniin, joita jokaisen joukkueurheilua harrastavan lapsen vanhempi tunnistaa oman porukkansa sisältä. On ahkeria seuratyöntekijöitä ja vähemmän ahkeria, on niitä ikuisia kaikesta valittajia, sekä kovaäänisiä, kaikkitietäviä valmentajaisiä - äitejä. ;)

Vaikka tv:n katselulle ei meinaa juurikaan löytä aikaa, tätä on ehdottomasti seurattava kevään aikana! Aivan huikeaa arjen realismia! Vai mitä olette mieltä kiireisen uraisän lausahduksesta: "Mulla on koko ajan sellainen tunne, että mun pitäisi olla jo jossain, mutta missä?" kun hän kiiruhtaa pitkäksi venähtäneen työpäivän jälkeen poikansa futisrientoihin? Ruuhkavuosibloggarin arkipäivää.
Futisvanhemmat sarjassa seurataan lahtelaisten 13-14 vuotiaiden poikin futisjengiä, sekä erityisen läheltä kolmen hyvin erilaisen perheen arkea jalkapallon ympärillä. Siinä missä toiset vanhemmat elävät lähes tulkoon vain ja ainoastaan pojan futikselle, toinen perhe ei niinkään jaksa lajista innostua, saatika sen kylkiäisenä tulevasta seuratyöstä. Murrosikää lähestyvien lasten vanhemmat jotuvat miettimään suhdettaan itsenäistyvään lapseen ja lapsen toiveisiin. Pojat ovat jo siinä iässä, että vanhempien on mietittävä, miten heidän (siis vanhempien!) elämä jatkuu, jos pojasta ei tulekaan huippufutaajaa, vaan koko harrastaminen saattaa lopahtaa. Miten siitä eteenpäin? Miten täyttää mahdollinen futiksen jättämä jättimäinen tyhjiö elämässä? Hellyyttävä esimerkki oli yli-innokas futismama, joka kuskasi teiniankstin vallassa mököttävää poikaansa treeneihin, ja innoissaan tsempaasi ja kyseli pojalta harrastuksesta. Vastaukseksi hän sai lähinnä murahtalua, silmien muljauttelua ja huokailua samalla, kun teinari väänsi volyymin kaakkoon kuulokkeissaan ja kumartui syvemmälle puhelimen maailmaan.
Apua! Tää tulee olemaan niin mun tulevaisuus...  ;)

Tämä on sarja, jota en varmastikaan olisi katsonut pelkkien ohjelmatietojen/mainoksen perusteella, mutta ennakon nähtyäni, seuraan hauskaa ja hellyyttävää sarjaa aivan varmasti!

Futisvanhemmat starttaa tulevana tiistaina 29.3 YLE TV1 klo 20.00! Ja nyt pääsiäisen ajan koko sarja pyörii Areenassa. Kannattaa ehdottomasti katsoa!

3 kommenttia:

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...