maanantai 14. maaliskuuta 2016

M/S Silja Europan paluu

Maanantai-aamujen pitäisi aivan ehdottomasti alkaa useammin kuohuvalla, brie-juustolla ja aurinkoisella merinäkymällä! Aivan ehdottomasti! Sain kutsun uudistetun Silja Europan pressitilaisuuteen katsastamaan miten laiva oli muutaman Australiassa asuntolaivana vietetyn vuoden jälkeen muuttunut takaisin kotivesilleen Helsinki-Tallinna välin komeaksi risteilijäksi.

Seuraavat kaksi viikkoa Europa risteilee Päivä Tallinnassa-reissuja, mutta jo 28.3 sen on tarkoitus korvata telakoituvaa Baltic Queenia 22 tunnin risteilyillä aina huhtikuun loppuun saakka, jonka jälkeen se palaa jälleen päiväristeilyihin.
Aamu alkoi herkullisella aamiaisella ja sillä kuohujuomalla! Samalla isäntämme, risteilypäällikkö Ari Joki, kertoi Saksassa vuonna 1993 rakennetun laivan kuulumisia. Suurimmat muutostyöt oli tehty juuri ravintoloihin, baareihin ja kauppoihin. Europan entinen Taurus ravintola oli vielä remontin keskellä muuntumassa Silja Seranedelta ja Simphonylta tutuksi italialaiseksi Ravintola Tavolataksi.
Risteilypäällikkö esittelee laivan kattavista, monipuolisista ja erilaisiin tarpeisiin muuntuvista kokoustiloista ehdottomasti upeinta, 13. kerroksen Vip Lounge-tilaa, jonka "pienen omakotitalon hintainen" pöytä on aikamoinen katseenvangitsija... ;)
Kylpyläosaston lisäksi laivassa on sauna ja kauneushoitola. Lapsiperheille tiedoksi, että kylpylän kiva lastenallas saa jatkoa 7. kerroksen onnistuneesta leikkipaikasta pallomerineen ja kiipeilyseinineen. Sauna ja poreallas löytyvät niin ikään laivan sviitistä (kuva alla). Europa on muuten yksi maailman suurimmista laivoista hyttimäärällä mitattuna - huikeat 1152 hyttiä!
Tax Free-myymälä ja parfumerie olivat kokeneet täydellisen muodonmuutoksen, joka oli mielestäni erittäin onnistunut ja ennen kaikkea tyylikäs! Tästä muutoksesta olin itse eniten positiivisesti yllättynyt! Upeista puitteista huolimatta omat ostokset pysyivät sopivan maltillisina. Kotiin viemisiksi haalin edulliset aurinkolasit, lepakkohihoin varustetun Espritin neuletakin (sellainen joita minulla on jo noin 10 kappaletta kaapissa), hajuveden sekä silmänympärysvoiteen.
Entisen Food Market-ruokapaikan tilalle oli rakennettu uusi, nopeatempoinen, asiakkaan edessä nopeasti loihdittavan ruoan Fast Lane-ravintola. Konseptia ja Fast Lane-menua meille esitteli keittiömestari Anti Lepik, joka kertoi laadukkaiden raaka-aineiden olevan paikan sloganin: Fast Food = Fast Good takana. Hän myös lähetti terveisiä, että mielellään kuulee hyvissä ajoin, mikäli asiakkaalla on mahdollisia ruokarajoitteita ja sen, mitä hän haluasi heillä syödä. Hyvää palvelua!
Kuva Elisa Claren
Lempparipaikkani laivassa oli ehdottomasti Corner Bar, jonka tyylikäs ja harmooninen sisustus oikein vaatii matkustajaa rentoutumaan pehmeässä nojatuolissa ja nauttimaan lasin hyvää viiniä.
Kiitos Tallink Silja. Oikein onnistunut viikon aloitus - alla vähemmän onnistunut bloggarit ja risteilypäällikkö-selfie.

8 kommenttia:

 1. Tuollaiset aamut on ihania, pientä luxusta arkeen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ja varsinkin, kun pieni irtiotto osuu maanantaille, jaksaa loppu viikon paljon paremmin. :)

   Poista
 2. Olen niin kateellinen :) varsinkin kuoharista

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtava reissu, oli kiva nähdä <3

  VastaaPoista
 4. Sain kutsun. Harmitus, että en saanut muuta elämääni järjestetyksi, että olisin päässyt risteilylle.

  VastaaPoista
 5. Wau! Varmasti on ollut ihana irtiotto arjesta ❤

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...