tiistai 1. maaliskuuta 2016

Äitibloggaajat YLE:n vieraana

Instassa ja Facebookissa saittekin jo maistiasia eilisestä hurjan kivasta ja jännästä päivästä - aikamoista spämmäystä oli, sori. Yleisradio oli nimittäin kutsunut kymmenkunta meitä äiti- ja isäbloggaajia maanantai-illan viettoon Pasilaan. Ilta alkoi klo 17.00 Isosta Pajasta tervetulosmoothiella ja päättyi yhteispotrettiin klo 22.00 Marja Hintikka Live lähetyksen jälkeen.

Meikäläinen myöhästyi tietysti tyylikkäästi, sillä ruuhkavuosibloggarin oli toki ensin odotettava, että mies tulee töistä kotiin, läpsystä vaihdetaan lastenvahtivuoroa, ja vasta sitten pääsin matkaan. Niin, ja viiden ruuhkassa Vantaalta Pasilaan on yllättävän pitkä matka. Mangosmoothien äärellä juttelimme illan emäntiemme ja isännän kanssa YLEn ohjelmistosta, sekä saimme antaa palautetta ja kysellä tulevista. Oli kiva päästä välittämään kehuja Pikku Kakkosen ja YLE:n lastenohjelmien tarjonnasta  kielenkehityksen tukena. Ja kertomaan mitä hyvä, rauhallinen suomenkieli minulle kuulovammaisen lapsen äitinä merkitsee. Kirjoittamani postaus aiheesta löytyy täällä.
Illanviettäjien esittelykierroksen jälkeen suuntasimme ihmettelemään YLEn hillitöntä kompleksia. Kierros alkoi vierailulla YleX:n tiloihin mediatoimittaja Nadja Kamaran johdolla. Pääsimme seuraamaan, kuinka DJ Ida Karimaa jammaili Uuden Musiikin Iltavuoron suoraa radiolähetystä. Siis ihan sinne koppiin sisälle. Mykistävää!
YleX:ltä suuntasimme uusien aurinkolaisen stailaamina kohti A-studion- ja YLE Uutisten kuvausstudiota, isäntänämme Mika Ojamies viestinnästä. Yläkuvassa bloggari ystävällisesti lämmittää penkin valmiiksi Juha Sipilälle illan lähetystä varten. Tai ei kai Sipilän tuoli lämmittelyä kaipaa, sen verran hiostavat kysymykset taisivat miestä päivän uutisten perusteella odottaa..

Seuraavaksi Tapio Suomista ja Inka Heleniusta moikkaamaan YLE Urheiluun. Kuva alla.
Aikataulu oli melko tiukka, ja YLEn pitkien käytävien ravaaminen söi aikaa. Pikapikaa suuntasimme Aamu TV:n kulisseihin, sillä illallinen ennen Marja Hintikka Liveä höyrysi jo takkahuoneessa. Studiolla syntyi mielenkiintoinen keskustelu uutistenlukija Marjukka Havumäen johdolla juontajien stailaamisesta, garderoobista, sekä katsojien juontajille antamasta palautteesta.
Suht sähäkät popot toimittajalla! ;)

Ja sitten itse herkkujen kimppuun!
Menu oli toteutettu illan teeman mukaisesti ns. lapsienkin suuhun sopivaksi ja niin, että sen voisi loihtia myös itse kotona perheelle tarjottavaksi. Sopivasti makuja, mutta ei liian tulista. Seuraamme illalliselle liittyi yhteisömanageri Ulla Vuorela, Marja Hintikka livestä. 
Alkupalaksi saimme samettisista bataattisosekeittoa chorinzo-pullilla, sekä aivan ihanaista lämmintä romariini-basilika nyhtöleipää. Pääruoaksi noutopöydästä teryaki-lohta erilaisin lisukkein, joista jännittävin oli herkullinen paistettu kasvis-riisi. Ja jälkkäriksi ehkä maailman söpösin annos jätskiä pistaasi- ja keksirouheella (joka ei kuvassa pääse oikeuksiinsa), omsnoms!
Herkuttelun jälkeen luvassa oli ennakkoesitys YLEn uudesta sarjasta Futisvanhemmat. Oi voi, kyllä osui ja upposi! Vieläkin naurattaa! 29.3 alkavassa sarjassa seurataan vuonna 2001 syntyneiden poikien futisjoukkueen vanhempia, ja sitä hurjaa härdelliä, mitä lasten harrastaminen vanhemmilta vaatii. Aivan hillitöntä ja nauruhermoja kutkuttavaa arjen realismia! Innolla odotan sarjan alkua! Lupaan rustata aiheesta vielä lähempänä H-hetkeä kattavamman sepustuksen.
Vierailu huipentui Marja Hintikka Live lähestykseen Studiotalolla. Myönnettäköön heti alkuun, että vaikka kohderyhmään täydellisesti sujahdankin, yhtään jaksoa en ollut aikaisemmin telkusta katsonut. Telkkarin katsomiselle ei vain yksinkertaisesti meinaa löytyä aikaa, niin ruuhkajumissa vuoteni ovat. Mutta toki olen seurannut keskustelua somessa ja ystävieni käymänä.
Ennen shown alkua tapasimme Marjan Hintikan sekä muuta ohjelman työryhmää, ja saimme nauttia stand-up koomikko Heikki Viljan hulvattomista heitoista.
Hintikan aiheena oli iänikuinen narinanaihe: "Mulla ei ole mitään tekemistä". Vieraana studiossa oli vakiopoppoon lisäksi ex-koripallostara Hanno Möttönen, sekä kirjailija Paula Noronen. Studiossa oli rempseän letkeä tunnelma, keskustelu ja kannsakäyminen yleisön rektioineen oli spontaania ja vaivatonta. Päivän aiheeseen oli äärettömän helppo samaistua. Puhuttiin just mun elämästä, ja siitä mistä ystävien kanssa jauhetaan, ja joskus jopa kärkkästi kinastellaan.

Pienten lasten keskellä kiireistä arkea pyörittävän, on helppo ymmärtää Hintikan viime lokakuussa alkunsa saanutta ilmiömäistä suosiota. Vastaavan konseptin omaavaa ohjelmaa ei meille ole vielä tarjoiltu. Lisäksi Hintikan joka maanantainen puheenvuoronavaus jää elämään koko viikoksi ihmisten huulilla ja erilaisissa medioissa, kuten heti tiistaina YLE Puheella sekä pitkin viikkoa somessa. Tällaisen perusputen on helppo matalalla kynnyksellä ottaa osaa keskusteluun.
Maanatain ohjelma löytyy täältä.

Yleisradion vieraanvaraisuuden lisäksi haluan kiittää mukana oleita bloggareita hauskasta arjesta irtiosta:

Kuplia
Äiti on vihannes
Ihmemutsi
Fitness Fuhrer
47 palasta
Souliina
Lapsiparkki
MiruMaru

8 kommenttia:

 1. Oli mukava ilta, ja kiva tavata teidät kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, tosi onnistunut! Oli kiva tavata!

   Poista
 2. Oli tosi kiva treffata! Oli kyllä ikimuistoinen ilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Ihania postauksia kaikilla ollut! :)

   Poista
 3. Teidän ilta kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Yritin kurkkia näkisinkö teitä ohjelmassa, mutta kasvoja ei juuri näytetty (+mulla oli kässäprojekti niin en ihan kaikkea ehtinyt nähdä).

  VastaaPoista
 4. Ehdin vasta lukea kaikkien päivän postaukset, kiva tää siun! Oli hauska päivä, kiitos seurasta siulekin :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...