lauantai 20. helmikuuta 2016

Wanhat 2016 ja 1997

Röyhelöitä ja paljetteja kaikissa mahdollisissa pastellin sävyissä, sekä jännityksestä juhlasalia edestakaisin ravaavia, aavistuksen hermostuneita prinsessoja ja herrasmiehiä. Kyllä vain! Penkkareiden myötä lukion tokaluokkalaisista oli torstaina tullut koulun vanhimpia. Sitä varten he oli hankkineet koulun aulaan oikein oman sohvan! Wanhojen ikioma sohva! Miten tyylikästä!

Itselläni oli oiva tilaisuus päästä osaksi tätä ikimuistoista päivää ja samalla verestämään omia 19(!!!) vuoden takaisia Wanhojen tanssi-muistoja, sillä ihana serkkuni oli kutsunut minut katsomaan omia kekkereitään Oulunkylän Yhteiskouluun. 
Illan tähti oli pukeutuneut häikäisevään persikansävyiseen frillaunelmaan. Ja oli pieni tiara päänssään, sekä säkenöivä hymy huulillaan, kuin amerikkalaisesta teinielokuvasta. Ah, hetken aikaa itsekin toivoin olevani vielä lukiolainen.

Vaikka suurin osa illan aikana nähdyistä tansseista oli ihan niitä samoja, joita olin itse parikymmentä vuotta sitten liikkasalin lattialla tahkonnut, oli tyttöjen tanssiaistyyli muuttunut. Siinä kun me pukeuduimme vanhahtaviin "Tuulen Viemää-tyyppisiin" mekkoihin, oli nykytrendi selvästi ottanut ison harppauksen jenkkien "Prom-juhlan" suuntaan. Mekoissa näkyivät pääsääntöisesti vaaleat pastellisävyt, kun taas meidän aikana sävyt olivat murrettuja ja tummia - viininpunaista, tumman sinistä, kuparin- ja oliviivinsävyjä (kuvia ihan alimmaisena).
Ajat ja muoti muuttuu, ja ihan hyvä niin!
Riemu ja jännitys oli käsinkosketeltavaa, se ei ollut vuosien saatossa muuttunut mihinkään. Muutenkin tämä kaksipäiväinen Wanhojen juhlaputki noudatti edelleen prikulleen samaa kaavaa. Kun tanssien koukeroista oli selvitty kunnialla, suuntasivat Wanhat illan viettoon hotelli Palaceen, Helsingin keskustaan. Vuonna 1997 me taas jatkoimme joraamista uutukaisessa Planet Hollywoodissa! 
Iltajuhlan jälkeen suuntasimme kotisohvalle nukkumaan, pää tarkasti käsinojalle aseteltuna, ettei kampaajan kyhäämä upea juhlakampaus vaan sotkeutuisi, ennen suraavan päivän uusinta kierrosta oman koulun oppilaille. Näin kertoivat tekevänsä myös tämän päivän Wanhat!
Ihana ilta, oli tosi kiva päästä mukaan tärkeän ihmisen tärkeään päivään! Nuppuselta jäi harmillisesti nämä prinsessat näkemättä oman jänskän häppeningin, yökoulun vuoksi. Onneksi sain napattua muutamia hauskoja videonpätkiä ja sadoittain kuvia, joita ihailimmekin yhdessä seuraavana päivänä.

Alla ihanat ystäväni ja Wanhat vuosimallia 1997! Älypuhelinten, ja nykypäivänä lähes jokatalouteen kuuluvien järkkäreiden puutteessa, kuvan laatu on mitä on..
 Aika sievä olin minäkin 17 vuotiaana! ;)

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, oli niin ihania kuvattavia! ;)

   Poista
 2. Kivoja kuvia! On ne vanhat kyllä taineet aika paljon muuttua viime vuosina. Tuntuu, että munkin 8 vuoden takaisista on tultu puvuissa jo paljon enemmän tollasta Hollywood-glamouria kohti. Mun aikana oli kyllä sekä vanhahtavia, että nykyaikaisempiakin pukuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ajat muuttuu, niin se vaan menee. :)

   Poista
 3. Upeita nämä nykynuoret vanhojen tansseissaan! Upea olet ollut sinäkin.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...