sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Pienelle pojalle pieni puukko

Erämiehen pojalle puukko! Ihan ehdottomasti! Kummilusikat on niin nähty,  joten halusin veljenpojalleni, eli tulevalle kummipojallemme kastelahjaksi jotakin muuta! Tiedän, aluksi puukko kuullosti omaankin korvaan melko karulta, mutta kun meidän omia pikkupoikia seuraa työkalupakkiensa kimpussa, ei se ole karua olenkaan. Vilin hartain joululahjatoivehan oli oksasakset... Ne hän myös sai, ja pisteli joulukuusen palasiksi - onneksi vasta sen jälkeen, kun kuusi oli loppiaisena viskattu pihalle. Pienet Puuha-Petet ja Pikku-Nikkarit <3
Ostimme kastelahjaksi kotimaisen, sepäntyönä valmistetun H. Rosellin Pikkunikkari-puukon tulevalle Pikku-Nikkarille ja Erämiehelle. Tylppäpäisen Pikkunikkarin terä on valmistettu hiiliteräksestä. Partioaitassa puukon hintaan sisältyi polttokaiverrus, jonka käyn teettämässä jälkikäteen, sillä pojan nimi oli hartaudella vaalittu salaisuus kastepäivään saakka.
Lisäksi laitoimme pakettiin Mauri Kunnaksen Vauvan Vuosi-kirjan, joka on kalenteri-tyyppinen pikkukirjanen, johon voi halutessaan vaikka päivittäin laittaa jonkin merkinnän pienen miehen ensimmäisestä vuodesta.

Eilen, ystävänpäivän aattona siis vietettiin neljännen kummilapseni ristiäisiä. Paikalla oli vain lähipiiri, joten tunnelma oli mukavan rento ja intiimi. Pienokainen sai kasteessa nimekseen miehekkään, perinteisen suomalaisen nimen - Eino Olavi. Olavi kulkee molempien vanhempien suvussa, ja löytyy meidänkin esikoisen nimestä. Juhlakalu veteli sikeitä puolet itse toimituksesta, ja toisen puoliskon hymyili leveästi papin puheille. Rento kaveri.
Lopuksi vielä lämmin kiitos rakkaille ystäville, sukulaisille ja perheelle kuluneesta vuodesta. Olette olleet korvaamattomia! Kiitos, että olette olemassa!

6 kommenttia:

  1. Todella hieno idea !

    Ihanat ystävänpäivän loput myös sinne !

    VastaaPoista
  2. Kauniita kuvia ihanasta lahjasta! Puukko onkin kivaa vaihtelua lusikoiden ja valokuvakehyksien sijaan.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...