tiistai 2. helmikuuta 2016

Note to self - Satsaa laatuun!

Satsaa laatuun! Köyhän ei kannata ostaa halpaa! Ja mitä näitä nyt on. Hintalappua tärkeämpää on toki satsata kunnon materiaaleihin ja ajattomuuteen - kestäväänkehitykseen! Niinpä. Just niinkuin mä EN tehnyt.. -kään... Näppiksen takana siis tönöttää sormellaosoitettu, alleviivattu ja huutomerkein varustettu malliesimerkki nuukuuden tuomasta "eurolla-saat-euron-tuotteen"-esimerkki. - Moi vaan kaikille!

Joku teistä saattaa muistaa syyskuussa kirjoittamani postauksen keittiöön hätäpäissäni hommaamistani uusista Ikean valaisimista. Muotokieleltään ihan sievät, moitteettomasti toimineen, edulliset valaisimet, joissa ei varsinaisesti ollut mitään vikaa. Paitsi. Ne olivat muovia. Mieheni oli alunperinkin lamppuja vastaan ja mietti keittiön valon tuojaksi jotain ajatonta, tyyliin Yki Nummen Lokkia. Lokki oli rahallisesti liian suuri satsaus tähän rakoon, sillä suuremmat ostokset saavat odottaa, kunnes päätän osittaisen hoitovapaani.

Lähes ensi hetkistä lähtien, kun lamput oli vaivalla ruuvattu kattoon, aloin vieroksua niiden materiaalia. Kaupassa, ja meillä katossakin roikkuessaan ne näyttivät ihan posliinisilta/lasisilta, mutta tieto siitä, että ne olivat höyhenen kevyet muovitötteröt, häiritsivät ihan suunnattomsti. Läpivedon iskiessä, ne oikein lepattivat tuulen mukana!

Sen verran meikäläisessä on puun halaajan vikaa, että vieroksun ja pyrin välttämään ns. kertakäyttökulutusta viimeiseen saakka. Vanha roskiin ja uusi kaupasta tilalle! Ei, ei niin.
Noh, jotta kaikki tämä paasaus johtaisi johonkin, kerrottakoon nyt suoraan, että kyseinen lamppupari sai eilen viiden kuukauden tuhahteluni jälkeen lähtöpassit. Ja ostin tilalle uuden. Siis uuden meille. Löysin nimittäin tämän jättimäisen Eglon Cossano valaisimen ahkerasti seuraamaltani paikalliselta FB-kirppikseltä erittäin edulliseen hintaan. Näin toteutui kierrätysperiaate, ja Ikean lampuillekin on jo uuden sijoituspaikat tiedossa - pääsevät siis ihan kattoon, eivät vesilinnun ammuksiksi.
Eihän tämäkään mikään varsinainen design-valaisin ole. Eikä missään nimessä toki tarvitse ollakaan.  Cossano on valmistettu puusta ja on muotoilultaan mielestäni hyvin klassinen ja aikaa kestävä. Voitte vaan kuvitella mitä mieltä isäntä oli eilen ruuvatessaan jättimäistä, halkaisijaltaan 70 cm ja lähes 10 kg:a painavaa (tai ainakin siltä se tuntui, kun yritin ruuvarille pidellä lamppua paikallaan..) valaisinta jälleen kattoon. Onneksi olen vielä tänäänkin ostokseeni supertyytyväinen, ei siis turhaan bodattu! Jälleen kerran huippulöytö nettikirppikseltä! Ja mikä parasta, myyjä asui muutaman kujan päässä meiltä!
Kestävä kehitys ja luonnon suojelu ovat tärkeitä myös itävaltalaislähtöiselle Eglolle. He käyttävät tuotteissaan vain kierrätys- ja ympäristöystävällisiä materiaaleja, sekä lisäksi pakkausmatskuissa käytetään mahdollisimman pientä volyymia. Saako omatuntoni synninpäästön?
Pöytä kääntyi joulunaikaan taas näin päin, jotta ruokailijoita mahtui enempi ympärille. Ja näin se saa jäädäkin - ruokailutila tuntuu paljon ilmavammamalta! Upea uusi valaisin on kuin kruunu tilalle, jota jossain, parempien kokkien kodissa, kodin sydämeksi kutsutaan. Lisäksi edellisten lamppujen kanssa samaan aikaan katkaisijaan asennettu himmennin saa aikaan tilaan mukavaa tunnelman vaihtelua aina tilanteesta riippuen. Tykkään! Tykätkää tekin, ettei tarvitse taas aloittaa rumbaa alusta.. ;P
  Ai niin, pakko vielä jakaa näin tiistai-illan kunniaksi hauska tilastotieto blogini kävijöistä viimeisen vuorokauden aikana - nimittäin lukijoita on ollut Venäjän puolella tuplasti enemmän, kuin Suomessa! Huisia! Liittynee varmasti voimistelupostaukseen, tai sitten joku bloggerin bugi. Oli miten oli - добро пожаловать!

12 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis lamppu, tykkään satasella ❤️
  Voisin kotiuttaa meillekin tuollaisen!

  Meillä on ikuinen ongelma keittiön valaisimien kanssa kun entisten asukkaiden asennuttamat (sinänsä ihan kivat ja eleettömät) ledi-spotit ei ole valaistuksen kannalta ollenkaan edullisissa paikoissa ruokapöytään nähden ja sit se itse kattolampun paikka...*huoh* ihan missä sattuu! eikä loogisesti ainakaan keittiön pöydän yläpuolella vaikka kääntelisi pöytää mitenpäin. Niinpä mennään toistaiseksi niillä pelkillä spoteilla ja taidetaan tilata sähkömies tekemään pieniä muutoksia koko talon valaistukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meillä myös lampun paikka ei ole ihan "oikeassa" kohdassa, tosin heittää vain ehkä n. 10 cm, pöytä on jouduttu laittamaan nyt lampun mukaan, jotta osuu edes melkein kohdilleen. ;)

   Poista
 2. Onpa upea valaisin ja sopii kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
 3. Valaisin on todella kaunis, sopii teidän keittiöön täydellisesti! Kyllä minäkin olen huomannut, että ne halvat jutut eivät välttämättä kestä. Tosin joskus on kyllä sattunut sekaan hyviäkin löytöjä, jotka on kestäneet vuodesta toiseen. Mulla muuten kävi ihan samalla lailla, Venäjän puolelta tuli blogiin ihmeen paljon katseluita viime vuorokauden aikana :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Korostan vielä, että itse lampuissa ei ollut mitään toiminnallista vika ja ehdottomasti toimittivat tehtävänsä moitteettomasti. :)

   Poista
 4. Kyllä laatu on aina laatua ja halpa on aina halpaa.. Valaisimissa varsinkin ero näiden kahden välillä on helposti havaittavissa. Kerrassaan ihana ylellisen näköinen tuo uusi lamppusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! K
   iitos, kiva kuulla! ;)

   Poista
 5. Hei toi valaisin on hieno! Ja käy teille tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, arvostan! Teikäläisen tyylitaju on aina niin pettämätön.
   Mukavaa viikonloppua teidän poppoolle!

   Poista
 6. Kiitos kun linkkasit blogisi! Jään kyllä seuraamaan 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, tervetuloa! Niin, ja samoin! :)

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...