torstai 28. tammikuuta 2016

Voimisteluvuoden alku

Hetkisen hiljaisuus jumppa-postausten saralla on aiheuttanut teissä lukijoissa pohdintoja, mitä Nuppusen voimisteluharrastukselle kuuluu. Tosi mukava kuulla, että aihe kiinnostaa. :) Nimittäin siitä, jos mistä, meikäläiseltä juttua piisaa. Selailin blogia taaksepäin ja edellisestä voimistelu-postauksesta onkin tosiaan kulunut pian kaksi kuukautta!

Nupska aloitti vuoden alusta pykälän tavoitteellisemmassa, SM-sarjaan tähtäävässä, ns. Mestaruusryhmässä voimistelun. Vaikka joukkue on tytölle uusi, valmennustiimi on sama vanha ja tytöt tuttuja, sillä joukueet ovat treenanneet tiivissä yhteistyössä vuosikaudet. Mestaruusryhmä on jo aloittanut kilpailun 8-10 vuotiaden joukkuevoimistelun pilottisarjassa. Helmikuun loppuun asti olemme kokeilemassa pärjääkö tyttö ryhmässä, joka on treenannut jo usean vuoden ajan erittäin tavoittellisesti ja suuremmilla viikko tunneilla. Motivaatio ja omatahto ovat siivittäneet eteenpäin, mutta se, että muut ovat paljon edellä taitotasossa, voi koitua henkisesti ja fyysistestikin liian raskaaksi. Viime viikon vesirokko veloitti neljät treenit, ja sekös tyttöä harmitti. Onneksi alkuviikosta on päästy aloittelemaan kotona venyttely, jotta keskiviikon treeneissä pääsi taas kunnolla tositoimiin. Erityisen innolla Nupska odottaa joka keskiviikkoista balettituntia latvialaisen vanhemman herran Janis Gagnussin opissa. 
Uudessa ryhmässä treenimäärät ovat pilvissä - neljänä päivänä viikossa, kerralla noin kolme tuntia ahkerointia. Liikunnan puutteesta ei voi ainakaan meidän tyttöä moittia, taitaa lähennellä sitä toista ääripäätä.. Ihanaa on kuitenkin huomata, miten innoissaan tokaluokkalainen harrastuksestaan ja "uusista tuulista" on! Kotona treenataan kokoajan - yksin tai kavereiden kanssa. Samassa ryhmässä treenaa lähitalon kaksostytöt, jotka ovat meidän tytön kanssa myös samalla koululuokalla.

Alkuvuosi on esiintymisrintamalla hiljaisempaa. Tammi-helmikuu menee ohjelmaa treenatessa ja leireillessä. Maaliskuu aloittaa kisa- ja Stara-tapahtumien putken, joka kestää aina toukokuun loppuun asti. Innolla, ja jännityksellä, jäämme odottamaan mihin suuntaan kausi meidän osalta muotoutuu.

3 kommenttia:

  1. Tsemppiä tytölle! Ihana nähdä lapsia, jotka ovat innostuneet jostain harrastuksesta. Voimistelu onkin sellainen laji, jossa aloitetaan nuorena. Taitaa vähemmän olla sellaisia, jotka olisivat aloittaneet kilpauraa kovin myöhäisessä iässä :).

    VastaaPoista
  2. Kiitos, välitän eteenpäin. Tsemppiä tosiaan tarvitaan, on tämä kilpaurheilu sellaista tunteiden vuoristorataa välillä - äidillekin.. ;)

    VastaaPoista
  3. Oh, mikä treenimäärä! Tällaista kotihiirtä ihan huimaa. :D Mutta hienoa, että tyttö on innostunut! Hyvää kevätkautta sekä voimistelijalle että äidille! :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...