keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Sairastuvan lumiakvaariot

Kuumehouruiset ja ohimoja kiristävät terveiset sairastuvalta. Lapset kitisee, kutisee, nukkuu huonosti, tappelee pädistä, ja äidin nykyisin-niin-leppoisa pinna on kummasti pingottunut. Pingottunut samaa tahtia angioödeemaisten huulten ja silmäluomien kanssa. Sain nimittäin taas eilen hillittömän reaktion niin, että koko naama oli turpea, kuin pieleen menneen kauneuskirurgian jäljiltä. Argh. Lisää pakkasurtikariaongelmastani täällä. Niin, ja lapsilla on siis kauan odotettu vesirokko!

Nuppunen lueskeli lahjaksi saamaansa Frozen-lehteä, josta bongasi monessa blogissakin esillä olleen DIY lumiakvaario-idean! Ja tottakai halusi siltä istumalta aloittaa oman akvaarion askartelun. Säälittävistä askartelutarvikevarannoista saimme haalittua jotakuinkin tarvittavat tykötarpeet kasaan, ja lapset pääsivät sovussa puuhamaan omia tuotoksiaan lehden ohjeiden mukaan.
Lasipurkiksi valikoitui pilttipurkit, koska vain niitä löytyi kolme prikulleen samanlaista. Erilaiset, saatika erikokoiset, akvaariot olisivat luultavasti synnyttäneet jonkin sortin maailmansodan kutinan kiristämässä kuumeluolassa..

Nupska leikkasi omaan akvaarioonsa lehdessä olleen Elsan kuvan, jonka päällysti vesitiiviiksi kontakstimuovilla. Vilmerille ei Olof kelvannut, vaan hän halusi omaansa karskin sotilaan. Niin karskin, että tyypiltä roikkuu toinen käsi melkein irti!
Figuurit liimattiin purkin kanteen, ja annettiin kuivua tovi. Purkki täytettiin vedellä ja joukkoon hulaus hilettä. Kansi liimalla kiinni ja avot - arki askartelua parhaimmillaan! Täytyy todeta, että Vilin valitsema muoviukkeli soveltui akvaarioon paperi-Elsaa paremmin. Seuraavat tekeleet toteutammekin pääsiäismunista saaduilla pikkuöttiäisillä. Pet Shopitkin olisivat upeita, mutta ainakaan vielä Nuppunen ei raaskinut omiaan akvaarioon liimata.

Hyvien ohjeiden, keskinkertaisten materaalien ja näppärien lasten käsistä syntyi ihan hauskat talviakvaariot. Ja tällainen tumpelo-askartelija-äiti sai huikean DIY-postauksen blogiinsa. Päivän tavoitteet saavutettu!

3 kommenttia:

 1. Pikaista paranemista pikkupotilaille!
  Sulle on haaste mun blogissa, jos jaksat / haluat ottaa sen vastaan :)
  (http://miimiinkoti.blogspot.fi/2016/01/blogini-tarina.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, otan haasteen ilomielin vastaaan! :)

   Poista
 2. Voi kurjuus teidän sairastelua :(. Toivottavasti paranette pian! Hienot talviakvaariot teitte. Tästä voisi meilläkin poika tykätä, joten kiitoksia vinkistä.

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...