perjantai 8. tammikuuta 2016

DIY - Aikakapseli 2015

Innolla otin osaa Onni-blogien yhteispostaukseen, aiheena vuoden 2015 Aikakapseli. Meillä mentiin täysin lasten ehdoilla, itse vain vähän heittelin ilmaan muutamia ehdotuksia. Kirpakan pakkaspäivän vähäisen ulkoilun vuoksi, postaustilaus tuli oikein hyvään saumaan. Innolla alkoivat lapset samantien puuhaamaan kapselia, ja muistelemaan mitä viime vuosi piti sisällään.
Jokainen valitsi muutamia tekemiään taideteoksia ja askerteluja kuoulusta ja päiväkodista. Pojat lisäsivät päiväkodista saamansa kauniit synttärikortit, ja Nupskan mielestä yksi ylijäänyt meidän tekemä joulukortti oli ehdottomasti laitettava mukaan purkkiin,

Lisäksi kapselin uumeniin upposi muutamat pikkuautot, joulukoriste, kaverilta saatu joulukortti, Nupskan kesäajan jumppapäiväkirja, hamahelmi-taideteos, bussilippu Junibackeniin keväältä, Lego-paketin kansi ja lapsista vuoden 2015 koulu- ja päiväkotikuvat. Ai niin, ja muutamat leffaliput! Olihan tämä vuosi, kun Pienimmäinen kävi ensikerran elokuvissa! Niin, ja karkkipapereita, Nupskan aarteet Aulangon kylpylästä..
Kun kaikki tarvittava oli sullottu purkkiin, suljimme sen yhteisvoimin ja sinetöimme tekstillä "saa avata vuonna 2025"! Hurjaa! Siis 10 vuoden kuluttua, jolloin Nuppunen on jo täysi-ikäinen ja pojatkin murrosiän pyörteissä. Huh huh, jännä mutustella ajatusta "miltä tuntuu avata laatikko silloin?" Lisäsin vielä purtiloon pienen kirjeen, johon kirjoitin aikakapselin aamisesta, sekä jokaisesta lapsesta pienen tekstin - mikä on heille tärkeää juuri sillä hetkellä.

Kapseli talletettiin varastoon ns. Muistojen Arkkuun, joka sisältää muistoja minun ja mieheni nuoruudesta. Olisin halunnut haudata kapselin maahan, vaikka kukkapenkkiin, mutta jäinen maa esti suunnitelman tällä kertaa. Ehkä kesällä siirämme kapselin maanuumeniin.
Nyt kaikki innolla väsäämään omaa/oman perheen kapselia! Hauska idea ja kivaa yhteistä puuhaa koko perheelle pakkaspäivien varalle!

Lisää Onni-bloggaajien Aikakapseleita löytyy alta:
MiruMaru
Ihmemutsi
Mutsi on MäSä
Tipulassa
Pienen Pojan Elämää
Itse pääarkkitehdit :)

1 kommentti:

  1. Ihania juttuja säilöitte kapseliin <3 Tulee olemaan varmasti upeat fiilikset avata tämä aikanaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...