sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Kuusipuu - joulun kuningas

Siinä se nyt tököttää, suuri tuuhea kotimainen kuusi - ja levittää joulun tuoksua ja tunnelmaa koko huushollin täydeltä.

Eilen kävivät isäntä ja lapset vihdoin hakemassa odotetun joulukuusen, joka samantien nostettiin olohuoneeseen. Verkko purettiin, ja ennen kuin ehdin kissaa sanoa, olivat lapset koristeet käsissään kuusen kimpussa.

Lapsuudesta muistuu ne piinaavat tunnit, kun olin koristeet lajitellut jo moneen kertaan erilaisiin ryhmiin värien ja muotojen perusteella, ja pää oli täynnä toinen toistaan hienompia koristelusuunnitelmia, mutta niiden toteuttamista piti vielä odottaa. Ja odottaa. Kuusen piti tietysti ensin antaa sulaa, sitten isä laittoi tähden latvaan ja aloitti jouluvalojen selvittelyn ja kiinnittämisen. Pitkiä hetkiä pienen odottaa! Ja odottaa.
Noh, kauas ei ole omena puusta pudonnut, eivätkä rituaalit juuri muuttuneet. Sulatukselta onneksi näillä säillä säästyttiin, mutta jouluvalot olivat tietysti rikki ja kesken kaiken piti lähteä uusia ostamaan. 
Ilta ehti jo hämärtyä piinaavan pitkässä koristelurumbassa!
Lopputulos oli kaiken odottelun, sinkoilun, huudon, kiukuttelun ja ajan väärti! Upea näky, ja tuoksuun vasta taivaallista olikin aamulla herätä!  !
Kiitos rakkaalle serkulleni kuusi-lahjakortista.  <3

5 kommenttia:

 1. Instassa jo ihailin upeaa kuustanne, mutta pakko tulla tänne blogiin kommentoimaan. Katsoin nopeesti, että mitä minäkö siellä koristelen jonkun joulukuusta. Näytin miehellekin ja kysyin kuka tuossa on. "Katoin äkkiä, että sinä." Hämmentävää! :D :D

  VastaaPoista
 2. Meidän Nupska 8 vee siis kuvissa! :D

  Kiitos! Mukavaa joulun odotusta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hämmentävämpää. :D Miten hän on noin pitkä? :D

   Poista
  2. Hahaa, hän seisoo keittiöjakkaralla! :D

   Poista
  3. Ajattelinkin, että niin sen täytyy olla. :D

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...