keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulutunnelmaa Tuomaan Markkinoilta

Jos joulufiilis on vielä teillä tietämättömillä, suosittelen piipahdusta pääkaupungin sykkeeseen. Olimme isäni ja Nupskan kanssa, eli oikein kolmen sukupolven voimin, viettämässä keskiviikkoiltapäivää kierrellen ympäri Helsingin jouluasuun puettua keskustaa. Edellisvuoden tapaan tarkoituksena oli piipahtaa Tuomaan markkinoilla, sekä katsastaa Stockan jouluikkuna.

Sää oli kirkas ja tuntui kirpakalta, vaikka mittarin mukaan oli nollakeli. Kadut olivat kuivia ja vaikkei lunta ollut, ilma tuntui talviselta.
Lähdimme liikkeelle Kauppatorilta ja piipahdimme ennen markkinoille menoa Vanhassa Kauppahallissa suklaaostoksilla. Sieltä suuntasimme Senaatintorille ja kipusimme Tuomiokirkon portaat, jotta pääsimme ihailemaan kerralla koko markkinahumua. Pistäydyimme muiden turistien joukossa kirkossa sisällä, ja Nuppunen pääsi sytytyttämään jouluisen toiveen kera kynttilän.
Joulukahvit ja kuumat kaakaot nautittuamme siirryimme markkinoilta Aleksanterinkadun jouluvalojen loisteessa ja katusoittajien säestäessä Stockmannille. Edellisvuosien tapaan satumainen ikkuna lumosi jälleen pienen kaupungissa kävijän pitkäksi aikaa ihmetyksen valtaan.
Esplanadia pitkin talsimme lähtöpisteeseen, ja suuntasimme kotimatkalle ripaus jouluntunnelmaa takataskussa. Jatkukoon tämä meidän jokavuotisena joulunalusperinteenä.
 Kotiin viemisiksi löytyi uudet lampaat. Edeltäjänsä kun joutui traagisesti koiran hampaisiin.

3 kommenttia:

  1. Tuomaan markkinat hurmaavat sydämen aina!
    Ja tuo karuselli on aivan ihana!

    VastaaPoista
  2. Hauska postaus :) Kivaa nähdä Helsinkiä muiden silmin.

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...