maanantai 30. marraskuuta 2015

Liekit keskeyttivät SM-välinemestaruuskisat

Arki ja maanantai. Takki on aikalailla tyhjillään. Useiden viikkojen valmistelut ja työtunnit seuramme järkkäämien joukkuevoimistelun SM-välinemestaruuskisojen eteen kärähti savuna ilmaan. Tappiot olivat lähinnä materialisia - onneksi, jos näin voi sanoa. Vaikka mieli on monella maassa, on oltava äärimmäisen kiitollinen, että henkilövahingoilta säästyttiin, kaikki muu on toisarvoista.

Jutussa selvitystä finaalipäivän tapahtumista talkootyöläisen näkökulmasta kuvien kanssa.
 Yllä: koristeiden rakentaminen aloitettiin Lumossa jo torstaina.
Iloiset tytöt valmistautumassa omaan suoritukseensa - vielä tässä vaiheessa.
Lumon monioimikeskuksessa järjestettyjen kisojen toinen, eli sunnuntain finaalipäivä, keskeytyi hieman yhden jälkeen palohälytykseen. Tuhatpäinen voimisteluporukka poistui rauhallisesti marraskuun harmauteen, keskelle Korson koleaa betoniviidakkoa. Itse olin ylätasanteella ulko-oven läheisyydessa seuramme myyntikojua hoitamassa. Huikkasin paljasjalkaisille esiintymispukuisille voimistelioille, jotka arpoivat tuulikaapissa poistumistaan, että kipaisevat vastapäiseseen kirkkoon lämmittelemään.
Palohälytyksen alkaessa ei vielä ollut varmuutta oliko hälytys aiheellinen, mutta pian alakerran radiopuhelimista kantautui tieto, että sauna- tai keittiötilassa todella palaa. Paloautojen letka oli hetkessä paikalla. Tässä vaiheessa toiveissa oli, että kunhan palo oli saatu sammumaan ja tila tuuletettua, voitaisiin kisoja jatkaa.
Kirkko oli pullollaan vähissä vaatteissa olevia paljasjalkaisia lapsia. Aivan mielettömän ihanat ja avuliaat Korson seurakunan työntekijät auttoivat ihmisten ohjaamisessa, tiedottamisessa ja missä vain apua tarvitsimme. Tarjosivat tilansa käyttöömme niin pitkään, kuin tarve vaati. He olivat jopa valmiita peruuttamaan/siirtämään ensimmäisen adventin juhlakonserttinsa, sillä lasten tarpeet olivat luonnollisesti etusijalla.
Pian tuli tieto, että savuhaittojen ja muiden vahinkojen vuoksi kilpailut joudutaan keskeyttämään. Osalla tytöistä oli lentoliput-/bussikyyti tilattuna vasta myöhäiselle illalle. Kirkko tarjosi tilansa heidän käyttöönsä siihen asti, sekä kriisiapua säihkähtäneille tytöille. Muutama pukuhuone kerrallaan ryhdyttiin tyhjentämään joukkueiden tavaroita ja vaatteita Lumosta. Kilpailun buffetista yli jääneet sämpylät, pullat ja pillimehut kannettiin kirkkoon, jotta pitkänmatkalaiset saisivat syödäkseen, ennen kotiin lähtöä. Kisoihin tilatut sadat ruusut ja kukkakoristeet jaettiin kirkon edessä konsetista poistuvalle yleisölle.
Vaikka selvisimme säikähdyksellä, tyttöjen pettymystä on helppo ymmärtää. Jos meidän järjestäjien työtunnit haihtuivat savuna ilmaan, näin kävi myös voimistelijoiden ahkeran harjoittelun ja valmistautumisen kauden pääkilpailuun.

Helsingin Sanomat uutisoi asiasta näin: http://www.hs.fi/kaupunki/a1448766544756 
Mitalit jäivät tällä kertaa jakamatta. Ja sanomattakin on selvää, että eilisessä postuksessa viittaamaani Nuppusen esiintymiseen kisoissa, sekä palkintojenjakajana toimiminen jäi väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...