tiistai 3. marraskuuta 2015

Kuulolla - Kuulokeskuksessa

Tiistai oli Kuulokeskuspäivä. Vilmerillä oli tällä kertaa vain puheterapeutin vastaanotto, ennen ensi viikon implantin säätökäyntiä. Näin saimme vähän pilkottua yhden kerran käynnin pituutta, sillä pitkät, monen tunnin käynnit muodostuvat lapselle tosi raskaiksi ja uuvuttaviksi. Yleensä käynti siis sisältää ensin leikkiaudiometrian ja impan säädöt, lääkärin käynnin ja sitten vielä puheterapeutin arvioinnit. Toisaalta nyt, kun käynti on ns. eriytetty, joudumme matkaamaan Helsingin keskustaan taas ensi tiistaina.
HUS:n Kuulokeskuksen kävijät tietävät, että puheterapeutilla käynti voi olla hyvinkin jännitävää.. ;) Tällä kertaa pute testasi sanojen ja äänteiden erottelukykyä, sekä kuulomuistia. Ensin sanoja ja lauseita kuunneltiin pelkällä implantilla ja sitten niin, että molemmat laitteet olivat korvissa. Pute peitti kasvonsa, ettei huuliltaluku ollut mahdollista, sillä pojasta on vuosien varrella tullut aika haka kyseisessä taidossa. 
Tulokset olivat oikein hyvät! Muutamissa sanoissa poika kuuli S:n ja H:n vaihtaneen paikkaa, sekä K, P ja T saatoi mennä sekaisin. Nämä olivat sellaisia sanoja, jotka eivät välttämättä tarkoittaneet mitään, jotta niiden päättely ja arvaaminen olisi mahdotonta. Muutamista pitkistä sanoista saattoi puuttua keskimmäinen tavu, esim. tie(to)kone tai muovai(lu)vaha, mutta nämä ovat väärin opittuja sanoja, ei niinkään tällä käynnillä väärin kuultuja. Lisäksi edelleen T:t ja N:t puuttuivat pääsääntöisesti sanojen lopuista. L-äänne oli parempi, kuin viime kerralla. D onnistuu jo todella upeasti, joka taas helpottaa R:n oppimista tulevaisuudessa. Pitkien lauseiden toistaminen onnistui tosi hienosti. Puheenkehitys edelleen ikätasoista. 
Tämän tiistain huomioilla, sekä ensi viikon leikki-audiometrin tuloksilla saadaan implantti vielä parempaan iskuun! Varsinkin, kun teknikko tarkastaa onko implantin käväisystä koiran suussa koitunut kelassa olevia hampaanjälkiä suurempia vaurioita..
Meilahdesta suuntasimme reippaan pojan toiveesta hampparille ja jätsikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...