sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Joulunaika alkaa än yy tee NYT!

Kiireet alkoivat jo torstaina, kun suoraan töista riensin Lumon monitoimitalolle valmistelemaan tulevan viikonlopun joukkuevoimistelun SM-välinemestaruuskisojen koristeita. Illan ratoksi väsäsimme yli 400 ilmapalloa, sekä muita koristeita. Samalla teemalla vierähtää koko viikonloppu ja vielä seuraavakin, jonka jälkeen Nuppusen voimistelukausi päättyy lauanatain Staraan ja itsenäisyyspäivän seuran kolmen joulunäytöksen putkeen.
Alkuviikosta kasvoi huoli siitä missä välissä ehdimme pukea talon kepeään jouluasuun. Esikoinen oli lähdössä lauantaista sunnuntaihin Aulangon kylpylään tätini matkaan ja itselläni oli perjantai-iltana työpaikan pikkujoulut. Muuten viikonloppu hurahtaisi SM-kisoja järjestäessä. Nuppusenkin oli tarkoitus esiintyä kisoissa joukkueensa kanssa, sekä hoitaa palkintojen jako, kun itse eivät vielä kilpailemaan pääse.
Laskujeni mukaan koristelulle jäisi aikaa muutama hassu tunti perjantaina alkuillasta, niin että koko poppoo olisi kotona. Mutta talo pitäisi toki siivota, koristeita kun ei viitsisi vaateröykkiöiden ja pikkuautokasojen sekaan ripotella. Huh, silmissä vaan vilisee kaikki viime viikkoina lukemani jutut kiireettömästä elämästä ja "kuinka torjua kiire lapsiperheissä"-artikkelit..
Onneksi ihana, rakas tyttäreni lupasi koristeita hartaudella odotellessaan, että järjestää koko talon perjantaina koulusta tultuaan, jotta minun ja poikien saapuessa töistä ja päiväkodista, voisimme aloittaa koristelun heti. Ihana pieni!

Ja näin tapahtui. Talo oli viimeisen päälle järjestyksessä. Sillä aikaa kun lapset aloittivat koristeiden penkomista, imuroin yläkerran ja pääsimme kuin pääsimmekin koristelupuuhiin!
Itse olen melko kevyellä kädellä koristelija, joka näkyy muutamina tonttuina olohuoneessa, sekä jouluvaloina. Muutamaa päivää ennen aattoa haemme suuren joulukuusen olohuoneen korkeaan tilaan, joka toimii koristelun päätähtenä.
Ostin tänävuonna supertrendikkään ison paperisen tähden ikkunaan, edellisvuoden supertrendikkäitten valopallojen, sekä sitä edellisvuosien supertrendikkäitten Airamin jouluikkunoiden kaveriksi. Suuri, yli puolimetrinen turpeesta ja lampaanvillasta valmistettu harmaansävyinen joulutonttu on ostettu vuosia sitten Tikkurilan maalaismarkkinoilta ja on ehdoton lempparikoristeeni!
Näin pelkistetty jouluvaippa laskeutui kaikesta kiireestä ja tohinasta huolimatta kotiimme. Lisäksi paljon kynttilöitä ja joulunajan kukkia, niin omaan makuuni siinä on riittämiin. Lapset toki laittoivat omiin huoneisiinsa kaikki mahdolliset koristeet mitä löytyi ja mitä olivat itse väsänneet. :)

Minkälaisia joulukoristelijoita te olette? Paljon ja prameaa, vain vähän ja vaatimattomammin, vai kenties jotain siltä väliltä?
Yllä: tonttu-ukkoja
Alla: tonttu-ukkoja
Rauhallista sunnuntia-iltaa ja joulun aloitusta! Rentoutukaa kiireettömästi löhöillen ennen uuden viikon kujeita. Niin aion itse tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...