torstai 19. marraskuuta 2015

DIY - Vessapaperirullista lumihiutaleiksi

Joulufiilis antaa vielä odotella itseään. Johtunee varmasti tästä surkeaakin surkeammasta vesisateesta. Blogit ovat pullollaan ihania joulusuunnitelmia ja -koristuksia, kauppakeskuksetkin ovat jo kuorrutettu jouluvaloin.
Jos muilla on samoja tunnelmia, joulufiilistä voi lähteä etsimään aina hauskalla vessaparirulla-askartelulla! Tähän pystyi osallistumaan perheen pieninkin, sen verran simppelistä kyhäelmästä on kyse.
Yksi vessaparerirulla riittää yhteen lumihiutaleeseen. Rulla leikataan viiteen n. parin sentin levyiseen rinkulaan, jonka jälkeen ne "litistestään" soikioiksi. Soikiot maalataan valkoisiksi, ja halutessaan niihin voi lisätä glitteriä. Kun maali on kuivunut, soikiot liimataan yhteen kukan/hiutaleen muotoon.
Lopuksi valmiit hiutaleet ripustetaan esim. verhotankoon valkoisella langalla killumaan. Omasta mielstäni tämä on yksi sievimmistä askarteluista, joita lapset ovat kotiin tuoneet. Ja jo useana jouluna olemme näitä väkertäneet ikkunat täyteen.
Yllä edellisvuoden hiutaleet vähän lumisemmissa maisemissa.
Nyt kynttilät tulille, glögiä kuppiin ja sohvalle sateen ropinaa kuuntelemaan.

5 kommenttia:

 1. Tein viime viikolla samalla tekniikalla seinäkoristeita, mutta jatkon liimaamista niin että niistä tuli suuria ja epäsymmetrisiä! Kivaa puuhaa tää kierrätys :) Ja hienoja hiutaleita ♥

  VastaaPoista
 2. Oi kun kiva idea! Voisinpa kokeilla, vessapaperirullat kun ei meidän taloudesta hevillä lopu! ;)

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja helppo idea! Nyt vielä odotellaan niitä lumisia säitä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä idea! <3 Näitä täytyy tehdä töissä (päiväkoti) joskus!!
  Löysin instan kautta tämän blogisi! Tervetuloa vastavierailulle :)
  Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...