keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Syyslomalle puuhaa - Luonnontieteellinen Museo

Jos syysloma suunnitelmat ovat vielä avoinna, oiva vaihtoehto on Helsingin Luonnontieteellinen Museo eli meille tutummin eläinmuseo. Meidän perheestä varsinaista lomaa on vain koululaisella, mutta tiistain vapaapäivän vietimme poikien kanssa eläimiä ja ennen kaikkea huimia luurankoja ihmetellessä.
Olemme olleet reilu vuosi sitten viimeksi kaikkien kolmen lapsen kanssa museossa, mutta pojat eivät muistaneet tuosta keikauksesta hölkäsen pöläystä.
Syyslomaviikolla museossa oli työpaja - Pehmeää ja pörröistä, terävää ja suomuista, jossa pääsi tunnustelemaan karva- ja höyhenpeitteitä, sekä käärmeen nahkaa ja muuta ihmeellistä. Vilmerin ehdoton suosikki oli yläkerrassa sijaitsevat dinojen luurangot! Niissä riitti ihmettelemistä, eikä poika olisi millään malttanut jättää upeasti valaistua salia. Pienimmän lemppari oli keskikerroksen pimeä huone - Afrikan yö, jossa heinäsirkat sirittävät ja sadat pikkuruiset tähtilamput toivat aavistuksen valoa savannin eläimille. Kolmevuotias oli ihan täpinöissään jännästä huoneesta ja vierailimme siellä varmasti ainakin viisi kertaa!
Osa Suomen luonnoneläimistä oli sijoitettu talvimaisemaan, joka sai pojat huokailemaan lumen perään ja miettimään tuleeko joulupukki pian.
Jännä päivä, molemmat nukahtivat paluu matkalla samantien autoon.
Marraskuuun lopussa museossa alkaa Muutosta Ilmassa-näyttely, jonka päätähtinä ovat mm. mammutit - nuo ilmastonmuutoksen häviäjät. Sovimme, että menemme koko poppoolla vuoden vaihteen jälkeen tsekkaamaan näiden jättiläisten surullista tarinaa.

1 kommentti:

  1. Museosta meidänkin lapset tykkää :) Miedän lähimuseossa on toki hiukan vaatimattomammat näyttelyt :D

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...