maanantai 12. lokakuuta 2015

Maanantaiaamuna

Mr. Kasvomaalaus vielä untenmailla
Aamu. Hetki. Hämäryys.
Sanasta aamu tulee ensimmäiseksi mieleen tusina laulunsanoja, jotka sopivat säestämään hämärää syysauringon nousua. Tekisi mieleni lainata Pepe Willbergin "Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään..", mutta pääni sisäiset estot ottavat onneksi vallan ja säästytte tältä imelältä kliséltä. Noh, toisaalta Göstalla oli krapula ja vapina - hmm, se sopii hetkeen jopa vielä huonommin. Meidän maanantaita voisi tänään säestää vaan joku kepeä instrumantaaliversio soolosoittimenaan oboe.
Viikko on ihana aloittaa kotipäivällä. Laittaa rauhassa Nuppuselle aamupala ja toivottaa mukavaa koulupäivää ihan silmätysten, samalla kun tyttö pyyhkii pyörän satulasta valkean huurteen saman väriseen lapaseensa ja katoaa auringonnousuun.
Olen suunnattoman onnellinen tästä mahdollisuudesta, että voin olla viikonlopun lisäksi kahtena arkipäivänä lasten kanssa kotosalla. Vaikkakin näihin päiviin mahtuu niin paljon poikien keskinäistä tappelua, että keskiiviikona töihin paluu tuntuu hermolomalta. Myös Nuppunen osaa nauttia näistä muutamasta työpäivästäni, kun koulusta kotiuduttuaan talo on tyhjä ja hiljainen. Koirat pissatettuaan ja läksyt tehtyään, hän saa hetkeksi rauhoittua itsekseen, tai kaverin kanssa, ennen treeneihin lähtöä. Arvokkaita harjoituksia pienen koululaisen elämässä.
Pojat köllöttelevät sohvalla yökkärissä monta tuntia, ennen kuin lähdemme koirien kanssa ulos. Tänään leikit sujuvat poikkeuksellisen iisisti. Toinen tekee palapeliä ja toinen leikkii isänsä vanhoilla He-Man-äijillä - ihan rauhassa.
Syksyn sesonkisana "kuulas" on jo niin loppuun kulutettu, että voin ihan hyvin käyttää sitä vielä kerran. Eikä mieleeni sitä paitsi tule mitään muuta sanaa, joka yhtä osuvasti kuvaa kuuran peittämää metsää, jonne puiden välistä osuvat nousevan auringon säteen loihtivat timantteja. Pojat ja koirat kirmaavat pitkin metsää rikkoen hiljaisuuden haukkumalla ja kiljumalla - timantit saavat kyytiä (tässä kohtaa instrumentaaliversiossani tuulikelloja räpsäistään niin, että korvissa soi)! Toivottavasti lähitaloissa ei enää nukuta... 
Toppatakit on kaivettu esiin, joten pojat voivat vapaasti tehdä "lumienkeleitä" huurteen peittämään ruohikkoon. Lisäksi käymme viemässä ensimmäiset tallipallot linnuille - tai oravathan ne syö. 
Olisi mukavaa kuulla miten teidän viikko on lähtenyt käyntiin?
 Raikasta ja reipasta alkavaa viikkoa, erityisesti kaikille syyslomalaisille!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meillä varsinaista syyslomaa viettää vain koululainen. Näin ilmeisesti teilläkin?

      Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...