tiistai 29. syyskuuta 2015

Vanha kunnon puumaja

Niinkuin Puolen Hehtaarin Metsässä!
Majan runko on jonkun toisen rakentama, varmaan nyt jo ison yläkoululaisen. Me aloitimme sen entraamisen jo viime kesänä, mutta vasta nyt isä poikineen sai sujuvalla yhteistyöllä nakuteltua tikkaat korkeuksiin. Ja oikeastaan vasta nyt pojat alkavat olla sen ikäisiä, että viihtyvät, sekä pystyvät synnyttämään majaleikin keskenään.
Laman lapsena me leikimme aina isolla porukalla majaleikkejä, kolusimme metsissä ja kiipeilimme puissa. Miksei nykyäänkin? Taantuman tenavatkin?
Varsinkin Pienimmäinen on jatkuvasti vinkumassa telkkaria tai Padia, ja mielellään viettäisi koko päivän nenä kiinni ruudussa. Päiväkodissakin korttiin kirjatut mielipuuhat vanhempien kanssa olivat - "katsoa Pink Pantheria ja Risto Räppääjää tietokoneelta". Voi nolotus...
Vilmer on onneksi osoittautunut "metsienmieheksi", ja rakastaa puuhailla kuusten katveessa. En ole tavannut ketään viisivuotiasta, joka olisi yhtä innokas ja ahkera marjastaja! Puuhommista puhumattakaan! Se on varmasti joku metsän oma lempeä akustiikka, jossa voi vajota rauhassa omiin puuhiinsa omine ajatuksineen.
Pojat olisivat olleet valmiina suuntaamaan metsään jo aamukahdeksalta. Onneksi sain värityskuvilla viivytettyä heitä tunnilla, mittari kun näytti vain viittä lämpöastetta tuohon aikaan.
Parasta on, että maja sijaitsee aivan pihapiirimme läheisyydessä. Takapihan portista voi melkeimpä suoraan kivuta tikkaita puuhun. Itse voin nautiskella aamukahvia vielä hetken sohvan nurkassa vilttiin kietoutuneena ja katsella puuhastelua ikkunasta.
Tällä teemalla sujahti tämän tiistain kotipäivä, huomenna taas töihin ja pojat päiväkotiin.
 Metsän sylissä. <3

Koiralenkillä räpsäisin upean sään innoittamana tällaisen syyskuvan. Siitä tulikin aika hauska! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...