torstai 3. syyskuuta 2015

Kuulolla - Apuvälineviidakko

Kahdeksan kuukautta sisäkorvaistuteleikkauksesta ja vihdoin laite on jokapäiväisessä käytössä aamusta iltaan! Jei! Kesän aikana poika ja implantti ovat ottaneet ison harppauksen yhteisessä taipaleessaan. Puheen ymmärtäminen on helpottunut, eikä sanomisiaan tarvitse toistaa enää yhtä paljon kuin aikaisemmin. Ja nyt kesän jälkeen, laite on ollut päiväkodissakin hienosti päässä koko päivän. Keväällä ongelmana ollut jatkuva implantin piilottelu, joko taskuun tai reppuun, on iloksemme loppunut. Onneksi hiekkalaatikkoon kätkemiseltä säästyttiin. Kerran implantti tosin on löytynyt kotimme etupihalta - kadun varresta.. ;)

Kun toisessa korvassa on implantti (Cochlear) ja toisessa korvantauskoje (Phonak), on oheistarvikesetti aikamoinen! Onneksi induktiosilmukka (esim. television katseluun) on yhteensopiva molempien laitteiden kanssa. Implantin ryhmäkuuntelulaite "minimikki" on korvannut Phonakin FM-laitteen. Lähinnä sen vuoksi, että FM-laitteen vastaanotin korvantauskojeessa on ollut vähän väliä epäkunnossa.. Hieno juttu oli, että saimme FM-laitteen jo muutama vuosi sitten, sillä yleensä laite myönnetään vasta kouluikäisille. Meille laite on ollut korvaamaton niin pyörälenkeillä, leikkipuistossa kuin vaikkapa risteilyllä. Katsotaan ajaako "minimikki" nyt saman asian.
Tulevaisuudessa arsenaaliin liityy vielä ainakin kännykän lisälaite, kunhan koulu parin vuoden päästä alkaa ja puhelimen hankkiminen tulee ajankohtaiseksi.
Ylhäältä vasemmalta: induktiosilmukka, FM-laite, implantin kaukosäädin ja -akkulaturi, minimikki
Keskellä vasemmalta: kiinnitysklipsi, korvantauskoje, implantin akku, implantti, vesisuojukset implanttiin
Alhaalla vasemmalta: paristoja kojeeseen, kojeen säilytyskotelo, implantin säilytyskotelo

Lisäksi lähes jokaisella laitteella on oma laturinsa. Keittiön tasolla kiemurteleekin aivan järkyttävä johtomeri, kun ajan saatossa paikalle on syntynyt kotimme virallinen apuvälineiden ja puhelimien latausasema.. Korvantauskoje toimii paristoilla, jotka saamme Kuulokeskuksesta käyttöömme. Yksi paristo kestää Vilmerin käytöllä reilun viikon, menekkiä siis riittää..
 Urheilumies! Korista Foxin motocross paidassa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...