tiistai 15. syyskuuta 2015

Kiireetön kotipäivä

Kahvi tippumaan aamuauringon esisäteitä odotellessa. Kaurapuuro pulpahtelee kattilassa. Esikoinen valmistellaan koulutaipaleelle. Pikkupojat katsovat piirrettyjä tyynykasan keskellä peittoihin kääriytyneinä. Puuttuu vain takkatulen rätinä lämittämässä viileältä tuntuvaa aamua.
Osittaisen hoitovapaan parhaat puolet ovat juuri näitä kiirettömiä arkiaamuja. Kukkaron nyörien kiristely tuntuu tässä hetkessä sen arvoiselta. Vaikkakin pian seesteisyyden katkaisee poikien nahistelu. Kuka saa minkäkin tyynyt, kuka saa valita ohjelman tai kanavan - aiheet eivät meidän parivaljakolta kesken lopu.
Aamupäivästä lähdemme riitapukareiden kanssa lähimetsään suppisjahtiin. Yhtään suppista ei löytynyt, vaikka kolusimme kaikki aikaisempien vuosien saalispaikat. Onkohan vielä liian aikasta? Etsimisen ja löytämisen riemu onneksi toteutuu, kun viime metreillä eteemme osuu jättimäinen kanttarelli! Jei! Pojat kiipeilevät kallioilla ja leikkivät laivaa suurella kivellä, nyt jo sovussa. Pienin selviää reissusta yksillä raivareilla, jonka aiheeksi paljastuu kiljunnan keskeltä se, että Aavalla ei ole hihnaa mukana, juuri kun hän olisi halunnut sitä taluttaa.
Näin on kotipäivien tunnekirjo hyvine ja huonompine hetkineen jo puoleen päivään mennessä läpi käyty! 
Mukavaa tiistaita, niin kotiin, kuin työpaikallekin! :)

1 kommentti:

  1. ❤ Ihana postaus!
    Mukavia kiireettömiä kotipäiviä teille vastedeskin!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...