sunnuntai 23. elokuuta 2015

Koiruuksia - Vapaana!

Hulina viikko! Kiire, kiire, kiire! Niin, ja pojilla enterorokko! Onni on paras anoppi, joka on suurena apuna arjen kuskauksissa ja lastenhoidossa. Iiiiso sydän <3
Viikonlopun olen rentoutunut koiratouhuissa. Mukavaa vaihtelua, kun saa pähkäillä uuden ihanan kodinvaihtajamme aivoituksia ja samalla käppäillä aurinkoisessa elometsässä.
Minulle on äärimmäisen tärkeää, että koiraa voi pitää vapaana! Koira tulee heti käskystä luokse, ja irti ollessaan pysyy näköetäisyydellä.
Eilen aamusta koitti tämä pitkään suunnittelemani ja pohjustamani hihnan irroitus Ananaksen kimmeltävästä timanttipannasta. Koira pysyi kivasti lähellä ja jolkotteli perässäni suuntaa vaihtaessani, mutta luokse se ei tullut. Ei, vaikka tiesi, että herkkuja oli tarjolla. Eikä siitäkään huolimatta, että Aava ampaisi luokseni heti käskystä ja sai siitä mojovan palkinnon. Lopulta otin käyttöön laumankarkoituskikan ja häädin Nanan muutamaan otteeseen pois luoltamme, Aavan ja mun pikkulaumasta. Lopulta koira tuli nöyränä, häntäkoipien välissä ja pää painuksissa madellen luokseni. Halu kuulua porukkaan oli vahva. Hyvä niin, kyse on kuitenkin neljävuotiaasta kodin vaihtajasta! Iltalenkki meni täysin samalla kaavalla.
Sunnuntaiaamun suunnitelmana oli, että kun lasken koiran vapaaksi, en puhu tai ole siihen millään tavalla kontaktissa ensimmäiseen 15 minuuttiin. Onneksi kotimme ympärillä on umpimetsää hehtaaritolkulla!
Palkkasin ja kehuin Aavaa ja kutsuin sitä säännöllisesti luokseni herkuttelemaan. Sekin oli varmasti vähän ihmeissään, mistä hyvästä näitä herkkuja näin tiuhaan satelee.. ;)
Nana seurasi tarkkaavaisesti touhua ja oli varmasti vähän mustis Aavan ylenpalttisesta hehkutuksesta ja namien saannista. Vanha erittäin luotettavan luoketulon omaava koira, jota nuorempi vielä ihannoi, on kyllä ihan huippu opetuskaveri!
Lopulta pellon reunassa kutsuin Nanan luokse, samalla Aavaa palkkaillen. Koira lähtikin yllätyksekseni heti tulemaan kohti, mutta epäröi tulla ihan täysin kosketusetäisyydelle. Onneksi sain lenkin aikana useamman samankaltaisen "onnistumisen", josta pääsin palkkaamaan ja kehumaan koiraa. Tämän jälkeen se sai aina jatkaa lenkkiä vapaana. Tärkeää on tässä vaiheessa, ettei koiraa laiteta luoksetulosta hihnaan!


Toisessa videossa, loppulenkistä luoksetulo olikin jo ihan täydellinen! Vielä on kuitenkin paljon työtä ja harjoitukset jatkuvat.

video

Viimeisessä videossa näkyy, miten Nana pysyy kivasti lähellä, ja jopa suo vilkaisun toimilleni.

Muitutuksena vielä, että taajama-alueella koiran irti pitäminen ei ole sallittua. Vaimitensenytmeni.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...