tiistai 4. elokuuta 2015

Koiruuksia - Pavlovin jalanjäljillä

Klassinen ehdollistuminen. Ivan Pavlov. Minä ja Nana. Luoksetulo. Say no more.
Nana on ollut meillä nyt reilun viikon. Päivittäin olemme treenanneet luoksetuloa, koiran tärkeintä taitoa. Vielä on matkaa siihen, että uskallan päästää koiran metsässä vapaaksi, mutta eteenpäin on menty huimaa vauhtia! Luoksetuloa treenataan joka lenkillä, parhaimmillaan yli 10 kertaa per ulkoilu ja koko ajan samalla kaavalla.

Alla videomateriaalia viikon ajalta, kuinka koiran luoksetulo on kehittynyt. Toki alun hankaluuksien osasyynä on kodinvaihdon tuoma stressi ja se, että olen koiralle täysin vieras, uusi ihminen.
video
1. video: koiralle oli alussa hyvin tyypillistä, että kutsuni meni täysin ohi korvien. Ja lopulta, kun Nana viitsi lähteä jolkottelemaan kohti, meni tyyppi heittämällä aivan vierestä ohi. Melkein kuulin "lällällää" koiran aivojen raksuttavan...

video
2. video: Luoksetulo keskeytyy sujuvasti koiran saadessa paremman hajun nokkaansa.

video
3. video: Miettii, miettii... Tulisiko vai ei... Ehdollistuminen on kuitenkin jo siinä vaiheessa, että koiran tullessa kohti, se lipoo suunpieliään, vaikkei namia ole näkyvissä.

video
4. video: Vielä miettii hetken, ennen kuin tulee.

video
5. video: Koira tulee luo häntä heiluen jo ennen, kuin ehdin sitä kutsua. Pelkkä kyykistyminen riittää. Jo on ehdollistuttu! ;)

Tästä on hyvä jatkaa! Viikossa ihan hieno kaari! Nyt olemme jo siinä vaiheessa, että luoksetulon jälkeen voidaan ottaa muutama askel seuraamista kontaktissa (onnistuen) tai sivulle tulo (vaatii runsaasti hiontaa). Mutta onneksi oppilas on innokas, vaikkakin välillä oikukas narttumaiseen tapaan..

1 kommentti:

  1. Hienoa! Mielenkiinnolla jään seurailemaan teidän edistymistä :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...