maanantai 24. elokuuta 2015

Behind the scenes

Pääsimme viikonloppuna ihmettelemään Nuppusen kanssa miten tv-mainosta tehdään. Tyttö sai pienen pienen sivuroolin mainoselokuvasta ja tämä mahdollisti meille pääsyn keskelle mieletöntä kuhinaa, mitä pienen jouluisen kohtauksen kuvaaminen vaati.

Pikkutytöllä riitti ihmettelemistä valomiehissä, puvustajissa, lavastajissa, maskissa, ohjaajassa ja kaikissa niissä ihmisissä, joita tv-ruudussa ei näy, mutta joita ilman ei mainoksia, ohjelmia tai elokuvia syntyisi. Kuvauspaikkana oli vanha omakotitalo, jonka pihalle oli rakennettu piknikterassi grilleineen ja muine eväsherkkuineen. Ihmisiä ravasi edes-takaisin ja kaikilla vaikutti olevan kiire. Tien varsi ja piha oli pullollaan pakettiautoja, sisällä ja ulkona oli laatikoittain kamaa, taustakankaita, valoja ja johtoja. yhdessä pienessä huoneessa oli maski ja toisessa puvustus. Radiopuhelimet ihmisen käsissä pauhasivat jatkuvalla syötöllä - paitsi tietty silloin, kun oli "ehdoton kuvaushiljaisuus"! Nuppunen oli aivan ihmeissään, koska eihän tytöllä ollut hajuakaan, että telkkarissa pyörivissä ohjelmissa ja elokuvissa kameran takana on vähintäänkin yhtä suuri joukko ihmisiä, kuin kameran edessäkin! Ei, vaikka yritin edellisenä päivänä asiaa kovasti pohjustaa. Jotenkin pienessä päässä oli vaikea käsittää, että elokuvat syntyvät näyttelijöiden roolisuorituksista ja pitkästä pätkästä erilaisia lavastettuja "kohtauksia" ja "ottoja". Enkä toki yhtään ihmettele, vaikeaa se on käsittää vähän isommassakin päässä. ;)

Lisäksi mainoksen yhteydessä napsittiin liuta iloisia stillkuviakin. Hauska päivä ja ennen kaikkea huikea kokemus - niin äidille, kuin tyttärellekin. Jäämme jännityksellä odottelemaan joulun alla julkaistavaa mainosta. Minkähänlaiset sekunnit monen tunnin tohinasta syntyy!?

2 kommenttia:

 1. Hei vau! Ihan mahtavaa :)
  Sitten vaan linkkiä jakoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepulis! Toivotaan, että päätyy ruutuun asti! ;)

   Poista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...