keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Muumimaailmassa / Moominworld

Viimeistä lomaviikkoa viedään! Päätimmekin ottaa pienen irtioton viime päivien ympärivuorokautisesta koiratohinasta, ja suuntasimme koko pesueen voimin Naantalin Muumimaailmaan! Mamma ja Nanan puoliveli Nero tulivat tulokkaan seuraneidiksi ja -herraksi, ettei koira jäänyt heti yksikseen, Aavankin olessa vielä kesälaitumilla mökillä. Ja tosiaan ihan koko päivä muumien seuroissa vierähti, olimme kotona illalla vasta kahdeksan aikaan.

Mukava, lämmin ja aurinkoinen päivä, pienimmän uhmaraivareita lukuunottamatta. Puitteet saaristossa luonnon keskellä, meren ympäröimänä olivat mielettömän upeat satumaisine puurakennuksineen. Turisteja oli paljon liikkeellä ja Muumimaailma on ehdottomasti juuri oikea paikka esitellä heille Suomea!
Sisäänpääsymaksu oli 26,- henkilöltä, mutta toinen meistä aikuisista pääsi apuvälineitä käyttävän Vilmerin avustajana ilmaiseksi. Sisäänpääsymaksuineen, ruokailuineen, sekä bensat pääkaupunkiseudulta Naantaliin ja takaisin viisihenkiseltä perheeltä oli noin 200,-!

Ruokapaikkoja oli kiitettävästi, vaikka jonot olivat melkoisen mahtipontisia hienon sään houkutellessa lomalaisia kesäpäivän viettoon. Esimerkiksi Tukholman Skansseniin verrattuna ruokapaikkojen määrä yllätti positiivisesti.

Pienimmäisen rattaat jätimme kotiin, joka ei ollut järin fiksu veto... Kävelimme kuusi tuntia saarta ympäri ja uhmiksen päikkärit jäi tietty vilskeessä väliin, joten loppureissusta saimme vuorotellen olla kantamassa tyyppiä kädet puuduksissa. 

Saarta kiersi kalliolle rakennettu laudoitus, jota pitkin rattaiden kanssa pisteeltä pisteelle olisi ollut helppo kulkea. Olimme siis minimi varustuksella liikenteessä, joten jätin järkkärinkin kotiin. Ei kaikista fiksuin veto tämäkään... Kuvat siis kännykkälaatua.


Ihana uimakoppi, oma lempparini! Muumimaailmassa oli myös kiva matala uimaranta, joka jäi meiltä väliin uimakamppeiden jäädessä kotiin. Onneksi sää suosi muita meressä pulikoijia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...