tiistai 21. heinäkuuta 2015

Metsän reunasta..

..postaillaan.
Arvostan aivan mielettömästi sitä, että lapset saavat remuta metsässä ja kasvaa yhdessä luonnon kanssa. Leikkiä kallioilla ja kiipeillä puissa. En kuulu niihin vanhempiin, jotka pelkäävät pieniä kolhuja, punkkeja tai myyräkuumetta.
Onni on, että vaikka asumme Ruuhka-Suomessa kaikkien mahdollisten palveluiden läheisyydessä, vehreä kuusimetsä alkaa kotiovelta. Viihdyn toki suurkaupungin vilinässä, mutta asumaan siellä minusta ei ehkä olisi. Ihan parasta on nauttia aamukahvi yökkärissä omalla pihalla linnunlua ja metsän huminaa kuunnellen. Kuulostaa ehkä vähän romantisoidulta, varsinkin kun Suomessa sataa räntää seitsemän kuukautta vuodesta, mutta ymmärtänette pointtini. ;)
Pieni metsikkö kuusineen, kallioineen ja luonnonkukkineen aukeaa heti takapihan aidan takaa. Unohtamatta mustikka-, puolukka- ja suppisapajia! Erityisesti keskimmäinen on lapsistamme kova marjastaja! Anopin kanssa mättäiden parissa sattaa helposti vierähtää useampi tunti. Hieno piirre pian viisi vuotiaassa pojassa! Nirsona syöjänä marjat usein päätyvät sisarusten suuhun, mutta onneksi hillotettuna uppoaa myös nirsoilijaan. Lisäksi, isäänsä tulleena, hän on kova kalamies ja muutenkin tuntuu nauttivan metsässä liikkumisesta. Huippu juttu, että pojat ovat vuosi sitten pääseet luontopainotteiseen kestävän kehityksen päiväkotiin!
Itselleni on tärkeää, että lapseni oppivat toimimista luonnossa, ja eritoten suomalaisen luonnon arvostusta.

Hups, menikö paasauksen puolelle? ;)
Jos olette vielä postauksen parissa, tässä kuvia tältä päivältä kukkien hakureissulta pienimmäisen kanssa. Muutama mustikkakin tuli herkuteltua!
Kyiden takia metsässä kuljetaan saappaissa. Niitä kuitenkin haluan varoa! ;)
Aikaisemmin alesta löytyneet kumpparit ovat oleet kovassa käytössä. Ovat hieman yllättäen uhmamielen mieleen...
 Minimes on taas pukeutunut itsenäisesti ja tukka perinteisesti takussa. Mustikat maistuvat silti.
Perhosia ei juurikaan ole tänä kesänä näkynyt, mutta tämä yksilö ihastutti kukien keruupuuhiamme ja poseerasi kakkaralla!
Siellä se talo törröttää. Aurinkokin paistoi! Ihanaa voida taas näin hyvin - energiaa riittää ja elämä on leppoisaa. Huomenna hyvillä mielin työn touhuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...