tiistai 7. heinäkuuta 2015

Hermolepoa

Täällä mieli todella lepää. Kuiva mäntymetsä tuoksuu, hiljaisuus sekä lämmin, kirkas lammen vesi. Mökkillä.
Ensimmäiset muistot, jotka pystyn muistini sopukoista pinnistämään ovat punainen puhallettava uima-allas nurmikolla, sulkapallopelit, koirat, ukkojen ja akkojen sauna sekä sininen uimaliivi, jonka kanssa opettelin uimaan teini-ikäisten serkkujeni sekä tädin johdollolla. Siitä on 30 vuotta aikaa. Paikka ei ole juurikaan siitä muuttunut. Samat rakennukset, piha, lampi, mäntymetsä, sukulaiset ja sauna - edelleen akkojen ja ukkojen vuoroilla.  Pintoja on toki päivitetty ja paikkoja remontoitu ja hieman nykyaikaistettu vanhaa kunnioittaen. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että Mummoni on syntynyt rannan saunassa 90 vuotta sitten. Tunnelma, pysyvyys ja jatkumo saa aikaan tunteen, jota on tässä vaikea sanoittaa.
Miehelläni alkoi kesäloma, joten suuntasimme Keski-Suomeen lasten kanssa isäni sukutilalle. Viikonlopun ja maanantain aurinko paistoi ihanasti ja lapset pääsivät uimaan ja läträämään vedessä pitkin päivää. Jokainen aamu alkaa täällä klo 9 aamupalalla, jonka jälkeen isäni vie lapset veneellä katiskoita tarkistamaan, sitten lehden haku, koiralenkki, päiväkahvit, päivällinen ja joka ilta saunotaan! Sunnuntaina kävimme Nokkakiven hupaisassa huvipuistossa, joka koostuu vanhoista huvipuistolaitteista ympäri Suomen. Nuppunen alkaa olla pian ohi näiden laitteiden jännityksestä, mutta Vil ja uhmaiän pyörteissä painiva Pienimmäinen nauttivat täysillä menosta. Ja siis kyllä pian tokaluokkalainenkin oli innoissaan, mutta juuri 4-5 vuotiaille paikka on ihan huippu kiva!
Maanataina ja tiistaina kävimme tyttöporukalla shoppailemassa, ensin kirkonkylällä Lidlissä(!) ja tiistaina Jyväskylässä vähän isommissa ympyröissä. Postailen huomeissa lisää löydöistämme. :)
Meidän poppoon kun paketoi mökkeilyä varten matkaan, jotain aina unohtuu. Tällä kertaa jäi kamera kotiin, joten pahoittelut kännykuvalaadusta.
Tiistai-iltana suuntasin itsekseni takaisin pääkaupunkiseudulle, koska oma lomani on pääosin vietetty ja huomenna töihin. Muu perhe jäi vielä loman viettoon maalaismaisemiin. Toivotaan, että sade-ennusteet eivät pidä paikkaansa ja aurinko paistaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...