maanantai 22. kesäkuuta 2015

Kasvihuoneen kuulumisia

Eilisilta kuluikin reissukassien purkamisen sijaan kasvihuoneen ja pihakukkien kastelussa. Suurin osa kukista oli toki saanut taivaalta osansa Juhannuskeleistä, mutta katoksen asukit, sekä kasvihuone olivat janoisia.
Neljän päivän poissaolon aikana kurkut olivat ottaneet jättiharppauksen satonsa kasvatuksessa. Hassua, tuntuu kuin olisin juuri rustannut postausta siementen istutuspuuhista. Noh, on siitä jo kuukausi aikaa, kun ryhdyin linkkiä kaivelemaan ja asiaa tarkastamaan. Enää ei kovin montaa päivää tarvitse odotella, kun pääsemme nautiskelemaan mehukkaista ja ihanan rapsakoista omista kurkuista. Näissä on mielestäni ihan erilainen rapeus ja pureskelutuntuma, kuin kaupan kurkuissa. Ja myös enemmän makua!
Lisäksi pinaatit ovat valmiita käytettäväksi, salaatit hyvässä vauhdissa ja herneenversot jo 30 cm pitkiä, lisäksi löytyy yrteejä - timjamia, basilikaa ja ruohosipulia. Tomaatteja vaille oman maan salaattiainekset kasassa. Tomaatti tosiaan vasta kukkii, joten tovin saa odotella, kunnes niitä pääsee syömään.
Muovisen kasvihuoneen kätkentä on vielä aikas lailla vaiheessa. Oven vieressä kasvava, viime kesänä istutettu Köynnöskuusama toteuttaa tehtäväänsä kiitettävästi ja on tällä herkellä rehevä ja kohtaloonsa tyytyväisen oloinen. Keväällä hankkimani vaaleanpunaiset köynnösruusut ovat vasta noin puolen metrin korkuisia, joten peitetehtävä jää (toivottavasti) tulevaisuuteen.
Yllä: Viime kesänä lasten suosikiksi nousseet pinaati-nokkosletut ovat raaka-aineidensa puolesta paistajaa vaille herkutteluvalmiita.. ;)
Alla: Yrttiruukussa kasvaa sopuisasti basillika ja timjami.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...