sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Ulottuvuutta siivoukseen

Meillä on ensi viikko yhtä juhlaa. Ajatus vaatii syvän hengenvedon, sekä mielikuvan jäähdytetystä valkoviinilasillisesta viikon päätteeksi. Siiderikin käy. Vähän niin kuin palkinnoksi, y'know. ;)
Esikoisemme täyttää huikeat kahdeksan vuotta! Tiistaille on suunniteltuna, ja hartaudella väsättynä kutsukortteja kaverisynttäreille. Yhteensä 10 koulukaveria ja naapurin tyttöä on tulossa juhlimaan. Perjantaina olemme kutsuneet voimistelujoukkueen tytöt synttäreitä ja kauden päättäjäisiä juhlistamaan. 13 tyttöä tässä satsissa... Onneksi tämä viimeksi mainittu poppoo on tottunut yhteisiin pelisääntöihin joukkueena ja meininki on yleensä hyvin halittavissa. Välissä lauantaina kevätjuhlat ekaluokan päättymisen kunniaksi ja sunnuntaina vielä sukulaissynttärit! Meneekö överiksi kolmet synttärit? No menee, tiedän itsekin!
Nyt sitten olisi saatava kämppä siihen kuntoon, että vieraita kehtaa kutsua. Piha on onneksi istutusrumban jäljiltä suht hyvällä mallilla. Terassin pesu ja etupihan järkkäily ainoat puuhat sillä saralla. Niin ja ne amppelit - ostoslistalla! Talon sisäpuoli onkin sitten melkoinen kaaos! Uupunut minä en ole juurikaan kevään aikana saanut aikaisksi, kuin perussiivoilua.
Alakerran eteinen siivousta vailla.
Tällä kertaa otin uuden lähestymisen siivoukseen. Päätin lauantain aikana tehdä asioita, joita pienet jalat ja kädet eivät ehdi ennen juhlia sotkea. Joka päivälle muutama tehtävä aamulle ja illalle. Lauantain aloitin keittiön kaappien, huoneiden ovien, peilien ja pölyjen pyyhkimisellä. Lisäksi raivasin keittiön tasot ja ruoka pöydän. Sunnuntaille imurointi ja lattioiden pesu, sekä lahjan hankinta. Maanantain ja tiistain olen kotosalla poikien kanssa, mutta näinä päivinä yleensä sotkemme enemmän kuin siivoamme, joten nämä päivät kuluvat lähinnä pihalla ja puistossa, jotta olemme kotona mahdollisimman vähän sotkemassa. Lisäksi on käytävä ostamassa tarjottavia ja tehtävä kakku! Kun suunnitelmissa on vain "pieni rupeama" kerrallaan, on töihin selvästi helpompi tarttua, eikä tule tuskastumisen tunnetta järjettömästä työmäärästä. Ja kun pääsee työnmakuun, tuleekin tehtyä enemmän, kuin oli alunperin suunniteltuna. Jei! :) Nuppunen ja mieheni ovat onneksi olleet ahkeria apulaisia!
Siivoilun lomassa havahduin jälleen pohtimaan miten hankalia siivottavia paikkoja kodistamme löytyy. Jos ulottuvuutta tarvittiin ajatusmaailmaan siivoustaakan helpottamiseksi, myös fyysinen ulottuvuus on valttia meidän korkeissa tiloissa! ;)
Puhdasta ja siistiä tuli. Nyt voi suunnata ajatukset prinsessakakun valmistukseen ja muiden tarjoittavien loihdintaan. Alla vielä muutama kuva todistusaineistoksi! ;)

2 kommenttia:

 1. Kylläpä teillä ohjelmaa riittääkin, mutta juuri tuollalailla puuhia eri päiville jakamalla homma ei tunnu niin mahdottomalta!
  Nuo lastenjuhlat oli kyllä aikanaan itselleni ainakin niin mieluisia järjestää ettei tuntunut ollenkaan työläältä niitä suunnitella ja valmistella. Toki se on erityisen palkitsevaa viimeistään siinä vaiheessa kun näkee lasten ilon ja riemun (ja joskus jonkun kiitoksen sanasenkin kuulee).

  Toisinaan on kyllä vähän haikea olo kun omat tyttäret ovat jo niin isoja ettei mitään synttärijuhlia juurikaan enää pääse järkkäämään.
  No, esikoinen täyttää syksyllä 18v ja onneksi (!) tuo maaginen päivä sattuu olemaan maanantai, joten ehkä jotain kaverisynttäreitä meillä sittenkin juhlitaan arkena - sittenhän nuorisolla varmasti onkin jo loppuviikosta kiire baariin! ;)
  Vuoden päästä sitten (toivottavasti) meillä touhutaan kovasti lakkiaisjuhlia...Sitäennen taidan kuitenkin ihan järjestämisen ilosta kehittää jotkut iloiset puutarhajuhlat tulevalle kesälle!

  Tsemppiä sinulle viikon varrelle puuhasteluihin ja iloa & aurinkoa itse juhlapäiviin koko porukalle - päivänsankarille tottakai Paljon Onnea!

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla teidänkin elämästä! :)
  Kiitos onnentoivotuksista ja tsempityksistä! Ja onnea pian teidän täysi-ikäiselle. 18 vasta onkin maaginen ikä täyttää.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...