perjantai 17. huhtikuuta 2015

Perjantain spa

Suomalaiset - saunahullut! Minäkin. Viikko sitten rustasin tämän kirjoituksen meidän saunasta, julkaisuun se ehti vasta nyt kaiken "kiireen" keskellä...
Meidän perjantai-iltoihin kuuluu sauna ja elokuva, tai joku telkkarin viihdehömpänpömppä herkkujen kera. Haen Nuppusen joka perjantai klo 19 treeneistä, kaupan kautta namipäivän namiostoksille ja sieltä pikapikaa saunaan. Hyvänä kakkosena perinteinen lauantai-illan sauna ja Avara Luonto, jos perjantaina on muuta ohjelmaa tai treenit venyvät. Villiä on meno näin kolmevitosena!
Puukiukaalla varustetu yli satavuotias mökkisauna lammen rannassa Keski-Suomessa on vailla vertaa, mutta citysaunoista oma on ykköspaikalla. Oma on oma. Saunan jälkeen ei tarvitse lähteä mihinkään, vaan voi jatkaa rentoa illan viettoa kotisohvalla. Ärsytyksen huipentuma on nihkeänä rimpuilla farkkuja jalkaan ja puuteroida punoittavaa naamaa, jos meinaa jatkaa illanviettoa sivistyksen parissa.
Tässä opastettu kierros meidän pieneen kotispahan, vain poreallas puuttuu. Ja sekin sopisi hyvin tuohon yhteen kulmaan! Harmi, että sen aiheuttama lovi lompakossa ei oikein meinaa sopia..
Kylpyhuone on vaaleansävyinen, tyyliltään jo kohta 10 vuotias. Tehosteena pieni tummanruskea laatta mm. suikujen taustalla. Ihan kiva, neutraali ja aikaa kestävä. Vaaleiden samojen puhtaana ja valkoisena pito on super ärsyttävää puuhaa ja usein ne ovatkin hieman keltaiseen taittavat.. ;)
Kylpyhuoneessa on kaksi sadesuihkua, jotka on erotettu lasitiiliseinällä pukeutumistilasta. Kylpyhuoneesta on kulku wc-tilaan, kodinhoitohuoneeseen, sekä saunaan. Tila on siis aika iso.
Saunan puolella on hetivalmis-kiuas, jota harvoin pidämme "hetivalmiina". Kiuas lämpiää nopeasti, joten pari-kolme kertaa viikossa kun saunomme, emme juurikaan ole käyttäneet tätä ominaisuutta. Kiukaasta saa pehmeät, hyvät löylyt ja erityisesti höyrysaunaominaisuus on oma suosikkini. Kiuas on upotettu alalauteisiin ja sen molemmin puolin on laudetilaa.
 Kippis! Skumppaa lasiin ja sohvalle! Leppoisaa perjantai-iltaa, miten ikinä sen vietätte! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...