torstai 16. huhtikuuta 2015

Hiljaiseloa, oksutauti ja Ruotsin risteily

Muutama viikko hiljaiseloa. Pohdintaa ja paniikkikohtauksia. Nyt päätin kivuta viettävän kuopan reunalle, karistaa mullat olkapäiltä ja suunnata positiivisiin ajatuksiin.
Pariin viikkoon on mahtunut mm. oksennustautia ja se Ruotsin risteily.
Lauantaina auringon paisteessa livuimme valkoisella laivalla Olympiaterminaalista kohti Tukholmaa. Oli Muumidiscoa, pallomerta, buffassa ylensyöntiä ja iso perhehuone. Kaikki risteilyn mukavuudet, tai kauhut - miten sen nyt kukin ottaa. 
Tukholman päässä suuntasimme heti laivan rantauduttua bussilla kohti Djurgårdenia. Aikaisemmin olemme saarella käyneetkin, kohteena silloin Skanssen. Tällä kertaa vietimme koko päivän lastensatutalossa Junibackenissa. Tihkusateen ja hyytävän tuulen ansioista sisätilat oli oiva valinta! Ja paikka oli kerrassaan lumoava! Todella söpö! Sekä lapset, että me vanhemmat olimme vaikuttuneita. Junibackenissa seikkailivat Astrid Lindgrenin hahmot Katto Kassisesta Peppi Pitkätossuun. Aluksi lapset leikkivät ihastuttavassa pienessä lasten kaupungissa, jossa oli pieni kahvila, vertas, nakkikioski ja kaikkea mitä Katto Kassisen Tukholmassa voisi olla. Siitä jatkoimme omalla vuorollamme satumaan halki vievään junaan. Taidokkaasti tehdyissä pienoismalleissa esiintyivät Eemeli, Ronja Ryövärintytär sekä Korppu ja Joonatan Veljeni Leijonanmielestä kauniissa satumaisemissa! Kiisipä juna korkealle Katto Kassisen kotiinkin! Upea!!! Junasta poistuttuamme saavuimme seuraavalle leikkipaikalle, joka oli Peppi Pitkätossun Huvikumpu. Siitä matka jatkui sievään ja värikkääseen ravintolaan, jonka pöydät notkuivat erilaisista leivoksista. Söimme lihapullat ja jälkkärit ja valmistauduimme palaamaan laivaan. Iloinen yllätys olikin ravintolan kulman takana odottava Muumilaakso uimakoppeineen, laitureineen ja puusiltoineen, Muumitaloa tietenkään unohtamatta! Iloinen kolmituntinen vierähti leikin tiimellyksessä. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jos lapsien kanssa suuntaa länsinaapuriin!
Meidän nautiskellessa reissussa, oli rakas anoppini käynyt pesemässä kaikki talon ikkunat! Aivan huikea ylläri! Tämä päivä onkin mennyt sängyn pohjalla auringonsäteitä ikkunan läpi ihastellessa. Risteilyn tuliaisina koko viikko on mennyt vatsatautia potiessa. Vilmer oireili jo lievästi laivalla, Pienin koko alkuviikkon ja nyt vuorossa me vanhemmat. Säästyyköhän Nuppunen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...