sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viikonloppu - kalorit kattoon!

Olen yllättynyt, kuinka paljon menee aikaa yhden postauksen tekoon. Helposti viisikin tuntia. Ensin tekstin raakile, kuvien otto, kuvien muokkaus, tekstin lopullinen muoto ja vielä jutun viimeistely. Aikaa kuluu, koska tekstin työstäminen vaatii minulta aikamoista ponnistelua. Äidinkielen koukerot ovat lukiosta yli 15 vuoden takaaa lepotilassa jossain aivonystyröiden välitilassa. Mutta olkoon tämä hyvää treeniä nystyröilleni!
Tämänkin postauksen kuvat otin perjantaina, tekstin sain lähes kokonaan valmiiksi lauantaina ja tänään loppusilaus. Suurperheen äitinä on pakko, ja ihan suotavaakin, välillä irroittaa nenä näytöstä.

Naistenpäivän kunniaksi luvassa ruokapulinaa!
Muistan kuinka meillä lapsuudessa syötiin uunilohta ja perunamuussia, viikonloppuisin. Ei mitään arkiruokaa. Lisäksi äiti oli leiponut jälkkäriksi korvapuusteja tai rahkapullia. Viikonlopun luksusta, asioita jotka ovat jääneet hyvin selvästi muistin sopukoihin. Viikolla sitten taas syötiin maksalaatikkoa ja hernekeittoa. Tai "perunasoppaa", niin kuin anoppi sanoisi jauhelihakeitosta puhuttaessa.
Tykkään kokkaamisesta, sekä uusien reseptien kokeilusta ja ideoinnistakin. Välillä menee metsään, välillä lopputulos on taivaallinen. Tuntuu vaan siltä, että meillä viikonloppuisin syödään jotain pikamättöä - nopeaa ja helppoa. Ei mitään pitkiä uunihaudutuksia, niin kuin lapsuudessa. Ei ainakaan minun toimestani. Viikonloput ovat täynnä ohjelmaa, tai sitten olen niin poikki työviikon jälkeen, että helposti tulee turvauduttua puolivalmiiseen tai edellisviikon jämiin. Ja kovin aktiivinen jauhopeukalokaan en ole! Korvapuustin tuoksu loihditaan pääsääntöisesti pakastealtaan kautta.
Mutta, kuulkaas, tänään on toinen ääni kellossa! Ruokalistalla feta-valkosipuli kanaa riisipedillä, salaatit sun muut sekä jäälatte kermavaahtohatulla (lapsille laten sijasta kaakaota).


Ohje:
Feta-valkosipuli-uunikana:
- 6 kpl kanan rintafileetä
- 2 x Apetina fetapalaa
- n. 400g (2 prk) creme freshiä
- 2-4 valkosipulin kynttä maun mukaan, saa olla reilustikin
- currya

- ensi kanat ruskistetaan molemmin puolin kuumassa pannussa
- sen jälkeen kanat ladotaan uunivuoan/-padan pohjalle, itse käytän tässäkin Iittalan valurautapataa
- kanojen päälle ripotellaan reilusti currya, niin että jokainen kana on hennosti curryn peittämiä
- valosipulisilppu tasaisesti currykanojen päälle
- sitten fetapalat murskataan käsin tai haarukalla pataan
- lopuksi päällimmäiseksi lusikoidaan creme fresh
- pata uuniin 200 sateeseen n. 30 min. riippuen kanafileiden paksuudesta
- tarkista kanan kypsyys ja nauti!


Jälkkäriksi on tarjolla oma ehdoton tämän hetken suosikkiherkku. Valion Eila Latesta tuunataan pikajälkkäri, toimii esimerkiksi jäätelön korvikkeena. Lattea lasiin ja päälle kermavaahtoa! Koristellaan mieleiseksi suklaarouheella tai nonparelleillä. Lapsille laten sijasta voidaan käyttää saman tuoteperheen maitokaakaota tai tehdä peruskaakao jauheesta. Tai sulatetusta suklaasta, jos oikein haluaa hifistellä! Tämä toimii jääkuutioiden kera myös kesäkuumalla, vaikkapa grillijuhlien jälkkärinä.

Mukavaa naistenpäivää, laittakaahan ukot kohti keittiötä, reseptit ovat ihanan helppoja!
Nam! Kalorit kattoon ja ensi viikolla lenkille..

Kamerapostaukseen viitaten, kehuin osaavani painaa laukaisijaa ja terkentaa.. Noh, taisin vähän liioitella, ainakin jos sivun kuvia katsoo. Kaikki eivät ihan sharpeja ole, eivät. Mutta ei se mitään, elämä on (harjooittelen tässä samalla oman ajattelumaailman muutosta ja postaan kuvat silti)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentista!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...